Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 maart 2016

tvOS 9.2: alle vernieuwingen op een rij

Naast iOS 9.3, watchOS 2.2 en OS X 10.11.4 heeft Apple ook tvOS 9.2 beschikbaar gesteld. De kans is groot dat je Apple TV automatisch is bijgewerkt naar deze versie. Indien dat niet het geval is, start je de update via Instellingen > Systeem > Software-update.

Met tvOS 9.2 krijgt de Apple TV 4 een aantal oude bekende functies, zoals ondersteuning voor Bluetooth-toetsenbord. Er zijn ook nieuwigheden zoals iCloud-foto’s en een oplossing voor ergernissen met de Siri Remote.

Nieuw: Bluetooth-toetsenborden

De mogelijkheid om een Bluetooth-toetsenbord te koppelen is terug. De Apple TV 3 ondersteunde dit, maar bij de Apple TV 4 was het niet meer mogelijk om een draadloos toetsenbord te gebruiken. Met tvOS 9.2 is het weer mogelijk, een toetsenbord koppelen kan via het menu Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten.

Nieuw: Vergaderruimteweergave

Nog een functie die voorheen op de Apple TV 3 beschikbaar was en met tvOS 9.2 zijn herintrede op de nieuwe Apple TV maakt. Vergaderruimte modus toont direct AirPlay-instructies over de screensaver of een afbeelding naar keuze, zodat gasten snel hun presentatie kunnen doorzetten. Het is ook mogelijk een aangepaste boodschap in te stellen via het menu Instellingen > AirPlay > Vergaderruimteweergave.

Verbeterd: App Switcher

De App Switcher is vernieuwd werkt nu zoals die van iOS 9. In plaats van losse schermen naast elkaar, wordt een carousel met openstaande apps weergeven. Apps afsluiten werkt nog steeds door ze naar boven te vegen.

Nieuw: Apps in mappen

Het is in tvOS 9.2 net als op iOS mogelijk om apps in mappen te sorteren. Het werkt op een vergelijkbare manier met de Siri Remote. Twee iconen op elkaar slepen maakt een map die automatisch een naam krijgt. Een app selecteren en op de play/pauze knop drukken brengt een aantal extra opties naar boven.

Verbeterd: Scrollgedrag Remote

Bezitters van de Apple TV kennen de situatie ongetwijfeld: je raakt per ongeluk de afstandsbediening aan, de video stopt en het preview-venster om vooruit en terug te spoelen verschijnt. Een druk op de Menu-knop heft de actie op, maar het is toch vervelend. Apple erkent dit nu en implementeert in tvOS 9.2: eerst klikken, dan spoelen.

Nieuw: iCloud-foto’s

De foto’s-app op de Apple TV heeft nu ondersteuning voor iCloud-fotobibliotheek zodat al je foto’s op het grote scherm te bekijken zijn. Met iCloud-foto’s komt ook ondersteuning voor Live Photos van de iPhone 6s naar het grote scherm.

Nieuw: Apple Maps

Ontwikkelaars kunnen nu apps maken die Apple Maps-componenten bevatten. De kaarten-app is dus niet als losse app op de Apple TV te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
tvOS 9.2: alle vernieuwingen op een rij
Sluiten