Eerder in Town Hall: iPod, MacBooks en Antenna Gate

1 reactie

Apple’s “Let us loop you in” event vindt vanavond plaats in Town Hall, een klein zaaltje op de Apple Campus in Cupertino waar plaats is voor 300 mensen. Wil dat zeggen dat Apple niets groots van plan is? Nee. In het verleden zijn er memorabele aankondigingen gedaan.

De eerste iPod? Town Hall. De aluminium iMac en unibody MacBook, die we nog steeds kennen? Town Hall. De meest opmerkelijke gebeurtenis in het zaaltje was de persconferentie rondom Antennagate en de iPhone 4.

2001: de iPod

Op 23 oktober 2001 onthulde Steve Jobs de allereerste iPod in Town Hall. Jobs haalde de iPod uit zijn zak en sprak over “A thousand songs in your pocket!”. Opmerkelijk was dat de aanwezige pers een betaversie van de muziekspeler kreeg. Er stonden al was albums op, omdat niet iedere technisch genoeg was om CD’s te rippen.

2007: Aluminium iMac

In 2007 was de iPhone een van de eerste Apple-producten met aluminium accenten. Later dat jaar werd ook de iMac volledig in aluminium uitgevoerd, uiteraard onthuld door Jobs. Het ontwerp is anno 2016 nog steeds weinig veranderd. Een stukje uit de presentatie op 6 maart 2007:

2010: Antennagate

Een van de meest bizarre bijeenkomsten in Town Hall: op 16 juli 2010 keerde Steve Jobs terug van vakantie om ‘antennagate’ in de kiem te smoren. De iPhone 4 bleek een sterke afname in signaal te hebben wanneer je het punt waarop de antenne’s samenkwamen vastpakte. In een presentatie van een half uur legde Jobs uit dat het bij iedere smartphone voorkwam. Klanten die last hadden van signaalafname kregen een gratis bumper.

2013: iPhone 5s en iPhone 5c

Unapologetically plastic! De iPhone 5c was een van de twee volgers van de iPhone 5 die op 10 september 2013 in Town Hall onthuld werd. Naast de kleurrijke plastic iPhone 5c werd ook de iPhone 5s onthuld. Dat was de eerste iPhone met Touch ID en een 64-bits processor. Geen Jobs, maar Cook en Schiller.

https://youtu.be/HQ6oqSWlUKM?t=21m13s

2014: iPad Air 2 en 5k iMac

Het laatste event in Town Hall was op 16 oktober 2014. Tim Cook stelde de vraag: Hoe maak je de beste tablet ter wereld nog beter? Het antwoord: Door ‘m dunner te maken! De iPad Air 2 werd samen met de 5K Retina iMac onthuld.

Wat er vanavond in het kleine zaaltje gaat gebeuren? De iPhone SE en iPad Pro 9,7-inch zijn zekerheidjes. Wat we nog meer verwachten lees je in dit artikel. Een ding is zeker: Town Hall stelde nooit teleur.