Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

Thunderbolt Display slecht leverbaar, nieuwe op 21 maart?

4-inch iPhone SE, iPad Air 3, nieuwe Apple Watch-bandjes. Als je de geruchten een beetje in de gaten hebt gehouden weet je wat er op het gebied van iOS-apparaten tijdens het Apple-event van 21 maart te verwachten valt. Maar hoe zit het met de Mac?

Het lijkt erop dat er wellicht een nieuw Thunderbolt Display in het vat zit. De levertijd van het grote Apple-scherm is de afgelopen dagen opgelopen tot maar liefst 14 dagen.

Het Thunderbolt Display is sinds september 2011 niet meer vernieuwd en bevat oude aansluitingen als USB 2.0, Thunderbolt 1 en MagSafe 1, dat niet met nieuwe MacBooks werkt. Hoog tijd voor een update. In de Online Apple Store is het scherm bij de Europese Apple Stores niet leverbaar tot 22 maart, een dag nadat het Apple-event zou plaatsvinden.

Stap naar Thunderbolt 3/USB-C

Het is moeilijk te zeggen of dit een hint naar een nieuw scherm is, maar de tijd is dit jaar wel rijp. Thunderbolt 3, dat probleemloos 5K-beelden overbrengt is inmiddels breed beschikbaar en wordt met een USB-C-connector uitgerust.

Apple omarmde de USB-C interface vorig jaar met de 12-inch Retina MacBook. De laatste Intel Skylake-chips hebben inmiddels ondersteuning voor Thunderbolt 3, dus Apple kan in een keer een hele generatie Macs met Thunderbolt 3 over USB-C uitrusten. Momenteel hebben de MacBooks en Mac Pro nog Thunderbolt 2, dat beeld in maximaal 4K-kwaliteit overbrengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Thunderbolt Display slecht leverbaar, nieuwe op 21 maart?
Sluiten