Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 maart 2016

Sonos zet in op spraakbediening

We praten al tegen Siri op iOS en met OS X 10.12 straks wellicht ook op de Mac. Speaker­fabrikant Sonos ziet ook dat spraakbediening steeds belangrijker wordt en gaat er in de toekomst vol op inzetten. Dat schrijft CEO John MacFarlane in een blogpost.

Sonos gaat inzetten op verdere groei met betaalde streamingdiensten zoals Apple Music en maakt spraakbediening topprioriteit. Dit heeft ook een herstructurering van het bedrijf en een aantal ontslagen tot gevolg.

CEO John MacFarlane blijft in de blogpost vaag over het aantal ontslagen, maar we kunnen ons indenken dat voor ondersteuning voor streaming en spraakbediening meer software- dan hardware-engineers nodig zijn.

Hey Sonos!

Interessant voor actieve Sonos-gebruikers is de blik op de toekomst. Het Sonos-team werkt actief aan spraakbediening voor zijn luidsprekers. MacFarlane verwijst in zijn blog naar Siri, Google, Cortana en vooral de Amazon Echo met Siri-concurrent Alexa. De Echo is een kleine speaker voor in de woonkamer die altijd luistert en op verzoek muziek, podcasts en audioboeken speelt. Echo kan in de VS ook een Uber of pizza bestellen, het weerbericht voorlezen en slimme apparaten in huis bedienen.

Of Sonos zich gaat richten op stembediening voor muziek of net als Amazon een volwaarde spraakassistent voor in huis wil ontwikkelen blijft onduidelijk. Hey Sonos klinkt wat ons betreft niet verkeerd.

Amazon Echo.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sonos zet in op spraakbediening
Sluiten