16-bits fun met Sonic op de Apple TV

7 reacties

Met Sonic wordt je Apple TV een Mega Drive! Sega heeft Sonic the Hedgehog voor de Apple TV geoptimaliseerd en na een paar minuten spelen was het ons al duidelijk: de blauwe egel rolt ook op Apple’s settopbox door de levels alsof het 1991 is.

Sonic the Hedgehog was er al voor iOS en wie het spel gekocht heeft, kan het kosteloos op de Apple TV vinden. Sonic behoudt zijn charme door de grote pixels, 16-bits kleuren en de originele soundtrack.

De game bevat alle zeven originele zones en heeft een aantal leuke extraatjes. Zo kun je naast Sonic ook als Tails of Knuckles spelen en zijn er fraaie animaties van de originele cartridges waar het spel vroeger op geleverd werd. Jammer is dat saved games niet met andere apparaten synchroniseren.

Spelen met Bluetooth-controller

Hoewel Sonic met de Siri Remote te spelen is, merk je dat deze niet voor dit soort games is gemaakt. Spelen met een Bluetooth-controller zoals de SteelSeries Nimbus gaat een stuk soepeler en voelt echter.
sonic-controller
Sega heeft overigens laten weten dat deze maand nog een aantal Sonic-titels voor de Apple TV geoptimaliseerd worden. Sonic the Hedgehog 2 komt op 23 maart en Sonic CD staat voor 31 maart op de planning. De games zijn nu al voor iOS te koop en de Apple TV-versie wordt door Sega als kosteloze upgrade toegevoegd.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  De persoon in dat filmpje is echt goed hierin. Ik ga altijd super langzaam door een level heen want ik probeer echt alle ringen te verzamelen. Bij 100 ringen krijg je +1 leven.
  .
  Gisterenavond lekker even met dit spelletje aan de gang geweest. Op de SEGA vond ik dit vroeger al leuker dan Mario op de Nintendo dus ik ga hier heel wat uurtjes weer mee spelen.
  We vergeten wel eens dat er nu een hele generatie is die deze spelletjes helemaal niet kent Mario, Sonic, Zelda terwijl wij er mee opgegroeid zijn.

 • Profielfoto
  arno1975

  @Shmoo
  Helemaal mee eens:-) vond/ vind Sonic leuker dan Super Mario. Al moet ik wel zeggen dat ik Mario wél uitgespeeld heb.

 • Profielfoto
  Hydræ

  De eerste drie Sonic spellen en Sonic CD vind ik persoonlijk echt de beste uit de franchise. Wat er momenteel van Sonic is geworden…ontwikkelaars schaam je kapot. Wat dat betreft kan er zeker een voorbeeld aan Mario worden genomen. Wat ook is gedaan met Sonic Lost World voor de Wii U (á la Mario Galaxy), maar helaas mist dit spel nèt de juiste gameplay en controle.

  Ik heb Sonic fangames voorbij zien komen die zeer goed zijn uitgewerkt, die mogen ze beslist Kickstarten. HD graphics, moderne controls, en beschikbaar voor nieuwe hardware. Oh, en goed getest onder gamers. Dat lijkt soms te zijn vergeten.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  We vergeten wel eens dat er nu een hele generatie is die deze spelletjes helemaal niet kent Mario, Sonic, Zelda terwijl wij er mee opgegroeid zijn.

  Inderdaad, Ik vind deze games fantastisch, fijn dat ze dit weer leven inblazen:-)

  ik heb deze Sonic trouwens nog samen uitgespeeld met mijn zus:-D Was echt zo een overwinning:P Mario en Zelda waren ook geweldig vond ik persoonlijk. Ook dr.mario vond ik eigenlijk super leuk.

  Ik heb nu een Nintendo Wii U en PS4. Voor mij de perfecte combinatie:-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben het egeltje weer flink aan het afmatten.. Lekker spinnen en rollen maar.

 • Profielfoto
  F0nsie

  De game is niet geschikt voor een game controller, dat is jammer want het is met die remote niet te spelen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waar heb jij het over, deze game speel je juist perfect met een controller. Ik heb zo’n Nimbus van SteelSeries en dat werkt perfect.