Snapchat komt met chat 2.0, Instagram met langere video

4 reacties

Sociale netwerken Snapchat en Instagram hebben updates voor hun apps doorgevoerd. Snapchat komt met een compleet vernieuwde chatfunctie die stickers en audio/video-berichten toevoegt. Instagram gaat video’s van maximaal 60 seconden toestaan.

De nieuwe chatfunctie van Snapchat is beschikbaar in versie 9.27.0.0. Instagram rolt de ondersteuning voor langere video’s de komende tijd langzaam uit, momenteel is de limiet nog 15 seconden.

Snapchat Chat 2.0

De een-op-een-gesprekken van Snapchat krijgen een nieuwe interface en mogelijkheden. Het was eerst alleen mogelijk om tekst en foto’s te sturen, nu zijn er stickers, audio/video-berichten en de mogelijkheid om te audio- of videochatten. Als iemand niet opneemt, kun je een bericht achterlaten. Leuk detail: de belfunctie switcht automatisch naar speakerphone en terug.

snapchat-001
Nieuwe chat-interface van Snapchat.

Instagram video

Instagram zegt in een blogpost te beginnen met het oprekken van de tijdlimiet voor video naast 60 seconden. Dit proces zal enkele maanden duren. iOS-gebruikers kunnen uitkijken naar een extraatje in de app: de volgende update zal de mogelijkheid bieden om verschillende videoclips tot een video samen te voegen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Lowtemp

  Ben ik de enige die na de update van Instagram niet meer meerdere accounts kan beheren en kan uitloggen?

 • Profielfoto
  Bumba86

  @ Lowtemp
  Bekend probleem, heb er ook last van.
  Instagram heeft via hun Twitter gezegd dat er een oplossing aankomt;-)

 • Profielfoto
  Lowtemp

  @ Bumba86
  Aah oke, thanks!

 • Profielfoto
  plonserd

  Langere video op Instagram is wel een fijne toevoeging. Zou met m’n band graag wat meer fragmenten van optredens op instagram willen zetten, maar de limiet van 15 sec zorgt ervoor dat je meestal niet eens een refreintje kan laten uitspelen..