Shorts: deel je hele camerarol met vrienden

4 reacties

Wat als je vrienden iedere foto die je maakt kunnen zien? Shorts is een nieuwe app voor iedereen die niet bang is om meer dan zijn perfecte Instagram-feed te delen. Via de app kun je razendsnel (bijna) alle foto’s die je gemaakt hebt delen.

Het uploaden van foto’s gaat niet volautomatisch, je kunt per foto kiezen voor wel of niet uploaden. Shorts heeft geen filters of functies voor fotobewerking, het draait om onbewerkt en snel delen.

Keep sharing

Het aanmaken van een account is door het ontbreken van Facebook-login ouderwets een username en password kiezen. Daarna heb je een profiel en kun je vrienden volgen, maar belangrijker is: eerst delen! Na het openen van de app verschijnt direct een venster met je laatste foto’s. Je kiest voor skip (veeg omlaag) of share (veeg omhoog). De fotodeler is via de knop ‘Keep Sharing’ onderaan direct weer op te roepen.

shots-001
Klik/tap voor groter.

Standaard publiek

Vrienden toevoegen kan via hun gebruikersnaam je contactpersonen of je kunt via de kompas-knop linksboven kijken wie er in de buurt is en zijn foto’s publiek deelt. Daarover gesproken, als je alleen foto’s met vrienden wil delen, zet je via het Instellingen-menu de optie “Wie kan mijn foto’s zien” op “Only Friends”. Deze staat standaard op iedereen met een account. Natuurlijk kun je foto’s liken of mensen taggen.

shots-002
Klik/tap voor groter,

Shorts is zeker geen app voor iedereen, maar als je vaak veel foto’s uitwisselt met vrienden, kan het je een boel handelingen besparen. Je kunt overigens niet kiezen welke vriend wat te zien krijgt. Het is delen met al je contacten binnen de app of niets, zou jij het aandurven?

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  chrispis

  Ja houdoe!!! Kijk wel uit ?

 • Profielfoto
  Aiko

  Dat wordt een hoop per ongeluk geopenbaarde blootfoto’s…

 • Profielfoto
  Needler

  Ehm.. Dit is Snapchat Stories. Waarom zou je een andere app ervoor willen gebruiken?

 • Profielfoto
  ericgrafland

  35 jaar nadat Christopher Lash “The Culture of Narcissism” schreef, heeft het boek eindelijk zijn eigen app gekregen.
  Je moet wel een pathologische ijdeltuit of een totaal met zichzelf ingenomen flutpubertje als je dit wilt gebruiken. Kennelijk zijn er van allebei genoeg om dit gedrocht een succes te maken.