Robuustheidstest: Galaxy S7 vs. iPhone 6s

24 reacties

Het gaat er hard aan toe in de nieuwste robuustheidstest van smartphone-verzekeraar SquareTrade. De nieuwe Samsung Galaxy S7 neemt het op tegen de iPhone 6s. De waterdichtheid en valbestendigheid. Natuurlijk mag de vraag “will it bend?” niet ontbreken.

De korte conclusie: de Galaxy S7 is in tegenstelling tot de iPhone 6s goed tegen water bestand. Echter wint de nieuwe smartphone uit Korea het niet als het om robuustheid van het scherm en de behuizing gaat.

Testresultaten

De S7 is waterbestendig, maar niet 100 procent waterproof. Na 30 minuten onder water werden de speakers permanent beschadigd. De iPhone 6s deed het minder goed, de speakers werkten niet meer en er kwam water onder het scherm. De iPhone 6s Plus was na 10 minuten onder water knock out.

In de val- en tuimel-test bleek de iPhone heer en meester. Terwijl de Galaxy S7 en voornamelijk de Galaxy S7 Edge snel beschadigd raakten, bleef het scherm en de behuizing van de iPhone 6s in de meeste gevallen heel. “Het topmodel van Apple is nog steeds een klasse apart op gebied van robuustheid”, aldus SquareTrade.

sqaure
Testresultaten. Lager is beter. (klik/tap voor groter)

De Galaxy S7 en S7 Edge blinken uit in waterbestendigheid. Voor avontuurlijke types of mensen met werk waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit is de iPhone 6s echter een stuk robuuster. Wat opvalt is dat gebogen rand de S7 Edge een stuk kwetsbaarheden maakt. Ook de grote iPhone 6s Plus blijkt minder robuust. De hele test in video (2min) is het kijken waard:

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Dat “lager is beter” is trouwens lekker verwarrend. De beste telefoon is dus de 6s, gevolgd door de S7, de S7 edge en de 6s Plus komt dus het slechtste uit de test.

  Vreemd dat er zo’n groot verschil tussen de 6s en de 6s Plus zit.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De 6s Plus zit er niet echt heel lekker uit na die tumble-test.

  Enfin, smartphones moet je in ieder geval liever niet laten vallen.
  What’s new.

 • Profielfoto
  busterpkeaton

  Ook lekker dat in het hele stuk nergens voorkomt dat de 6+ aanzienlijk slechter dan alle andere presteert. Alleen maar dat de 6 (die voor de gelegenheid tot ‘flagship’ wordt gedoopt, terwijl die titel beter bij de 6+ past) als beste uit de bus komt. Typisch staaltje pomofilie.

 • Profielfoto
  busterpkeaton

  melofilie bedoel ik natuurlijk.

 • Profielfoto
  Usain

  De korte Conclusie: de Galaxy S7 is in tegenstelling tot de iPhone 6s goed tegen water bestemd. Echter wint de nieuwe smartphone uit Korea het niet als het om robuustheid van het scherm en de behuizing gaat.

  Ja logisch deze telefoons zijn water resistant en de iPhones niet. En de Galaxy’s bestaan uit 2 glaasjes met een stukje metaal er tussen waar de iPhone alleen de voorkant van glas is.

 • Profielfoto
  Edwin

  Grappig verhaal… Ik kan mij een filmpje op youtube herinneren waarop te zien is hoe de iphone 6s en de 6s plus het een uur uithouden in een bak water waarna beide toestellen nog steeds werken. Zelfs de speakers!

 • Profielfoto
  Edwin

  Dit is de link naar het filmpje.

  http://youtu.be/t_HbztTpL08

 • Profielfoto
  streeff

  Apple is de enige iOS leverancier, maar ik snap nooit helemaal de focus op Samsung aan de Android-zijde. Ik heb (op dit moment althans) mijn ziel aan Google verkocht qua OS maar zou nooit voor Samsung kiezen.

 • Profielfoto
  yasser

  @Edwin
  ik denk dat dit is omdat het niet echt diep is en dus de druk laag is

 • Profielfoto
  Zakske

  @yasser: correct.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Hebben meer mensen last can spontane cracks in het glas van hun iPhone 6s? Niet door vallen maar gewoon in je broekzak? Mijne zit zelfs in hoesje.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Volgens mij zijn al die tests niet logisch met een kale telefoon. Wie heeft er nou geen hoesje? Je hebt enkele honderden euro’s in je handen en dan bescherm je dat niet? Maf. Ik laat hem af en toe vallen en dat minimalistische Apple-hoesje geeft geen krimp.
  Daarentegen: welke figuur laat zijn telefoon nou überhaupt 10 minuten in de plomp liggen? Ook niet echt realistisch. Moet de telefoon ook een onderwatercamera gaan worden? Dan heb je er nog wat aan, maar hij valt bij sommigen geloof ik wel eens in het toilet. 10 minuten later eruit halen? Zal toch niet! Je haalt hem er direct uit of je trekt eerst door.

 • Profielfoto
  yasser

  @ahenket
  je kan het ook zo bekijken. Je betaald 800 euro voor een iPhone . Waarom zou je het dan verbergen met een lelijk 20 euro kostend hoesje..

 • Profielfoto
  Zakske

  Wie heeft er nou geen hoesje?

  Ik; het is gewoon een gebruiksvoorwerp, net zoals een magnetron of een fiets.

  Je hebt enkele honderden euro’s in je handen en dan bescherm je dat niet?

  Als je een beetje auto koopt ga je al snel richting de €50K, daar plak je toch ook geen stukken rubber op om hem extra te beschermen?

 • Profielfoto
  donut

  huizen kosten al snel meer dan 2 ton…
  dan heb je nog vliegtuigen…

 • Profielfoto
  PowerMac

  Ze doen hun uiterste best om die telefoons zo dun, licht en mooi mogelijk te maken, en dan ga je ze weer dik, zwaar en lelijk maken met een hoesje?

 • Profielfoto
  SvS

  @PowerMac
  Dun is niet altijd even sterk. Google es naar bendgate. Dat ter voorbeeld.
  En ook krasjes op t scherm is niet terug te draaien. En handig om 2 pasjes mee te nemen als je een book-case hebt bijv.
  @streeff ik ga ook niet voor samsung als ik ooit besluit terug te gaan naar android, maar het overgrote deel heeft samsung.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik moet zeggen dat ik ook niet van de hoesjes ben. Mijn 4S heeft desondanks geen enkel (zichtbaar) krasje of andere beschadiging. Voor mijn 6S geldt hetzelfde. Nou moet ik wel zeggen dat ik a) nooit iets in broek- of jaszakken heb zitten, laat staan m’n telefoon en b) m’n telefoon apart in een afgesloten vak van m’n tas heb zitten (ergens zou je dus kunnen zegen dat-ie alsnog in een hoesje zit ?).

  Veel van mijn kennissen hebben van die flipcases, of, erger nog, sleeves (bij mij ook wel bekend als condooms). Ik vind het allemaal even onpraktisch… Het enige soort hoesje dat ik wel enigszins meerwaarde vind hebben is een hoesje dat alleen de achterkant beschermt.

  Trouwens, voor screenprotectors geldt voor mij een soortgelijk verhaal — er zijn er sowieso maar weinig waarbij ik feitelijk niet voel dat er een screenprotector tussen mijn vingers en het scherm zit, maar wat ik nog veel erger vind is als je echt zíet dat er een screenprotector op zit, bijvoorbeeld door lucht eronder… En dat probleem heb je zowel bij de glazen als (in nog ergere mate) bij de plastic protectors.

  Al met al kan ik dus zeggen: doe mij maar het naakte product…!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dit, en verder niets.

 • Profielfoto
  Melle

  @ KW – bestaat dergelijk hoesje ook voor iPhone? Wat is fabrikant – of is dat gewoon hoe die 1+ eruit zien? Ken er niets van….

 • Profielfoto
  Zakske

  @melle; kijk eens op de site van dbrand, die kun je bijna overal kopen.

 • Profielfoto
  SvS

  Er zijn er sowieso maar weinig waarbij ik feitelijk niet voel dat er een screenprotector tussen mijn vingers en het scherm zit, maar wat ik nog veel erger vind is als je echt zíet dat er een screenprotector op zit, bijvoorbeeld door lucht eronder… En dat probleem heb je zowel bij de glazen als (in nog ergere mate) bij de plastic protectors.

  Met welke merk heb je goede ervaringen?
  Ik gebruik er geen om bovengenoemde redenen.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Of je smartphone een val overleeft heeft volgens mij ook minstens zo veel te maken met simpel geluk.

  Wat dat betreft is de waterscore wat meer representatief voor de werkelijkheid terwijl 100 valtesten ook 100 verschillende resultaten kunnen hebben.

 • Profielfoto
  Alison

  Ik gebruik al jaren Otterbox Commuter hoesjes voor mijn telefoons. Een siliconen hoesje met daarom heen een hardplastic tweede hoesje. ideaal.

  https://www.youtube.com/watch?v=cQzNA2W4UyE

  https://youtu.be/2PST_174Ca4

  Alison