Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

RollerCoaster Tycoon 2 voor iOS in de maak

Chris Sawyer, de originele maker en bedenker van RollerCoaster Tycoon werkt aan een mobiele versie van RollerCoaster Tycoon 2. De game werd in 2002 voor PC uitgebracht en is volgens velen nog steeds een van de beste pretparksimulators.

De mobiele versie werd door de ontwikkelaar zelf aangekondigd in een interview met Eurogamer. Sawyer zegt daarin ook een hekel te hebben aan games die in-app aankopen vereisen om te kunnen spelen.

Dit betekent dat de iOS-versie van RollerCoaster Tycoon 2 waarschijnlijk geen in-app aankopen zal hebben en het niet zal lijken op RollerCoaster Tycoon 4 Mobile. Dat spel werd door Atari gemaakt en is vrijwel onspeelbaar zonder voortdurend de knip te trekken. De ontwikkelaar spreekt zijn afkeer uit van dit economische model, maar merkt op dat Atari er erg succesvol mee is.

RollerCoaster Tycoon 2 met een goed gevuld park.

Het zal niet gemakkelijk zijn om RollerCoaster Tycoon 2 naar iOS te brengen. De game is bijna volledig gemaakt in de stokoude taal assembly, maar Sawyer liet met de release van Transport Tycoon voor iOS al eerder zien dat hij dat kan. In het interview zegt de ontwikkelaar verder dat RollerCoaster Tycoon wat hem betreft met versie 2 af was, hij was niet betrokken bij de release van RollerCoaster Tycoon 3 en Atari heeft een niet-permanente licentie om de game verder te ontwikkelen.

Het is nog niet bekend wanneer de mobiele versie van RCT2 in de App Store verschijnt. Tot die tijd herinneren we je graag aan RollerCoaster Tycoon 3, dat al eerder naar iOS is gebracht en geen in-app aankopen bevat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
RollerCoaster Tycoon 2 voor iOS in de maak
Sluiten