Public beta 5 iOS 9.3 en OS X 10.11.4 uit

11 reacties

Zojuist heeft Apple de vijfde publieke beta van iOS 9.3 en OS X 10.11.4 El Capitan uitgebracht. Voor ontwikkelaars staan dezelfde betaversies klaar en zijn er ook nieuwe beta’s van tvOS 9.2 (Apple TV 4) en watchOS 2.2 uitgebracht.

In beta 5 van iOS 9.3 zijn twee bugs gefikst: notificaties van niet Apple-apps werken weer op de Apple Watch en de Apple Pencil kan weer gebruikt worden om iOS te bedienen. Dit werkte niet in de vorige beta’s.

De beta voor ontwikkelaars en publieke testers werden tegelijk vrijgegeven, dat geeft aan de software stabiel is en de definitieve release nabij is. Mocht je overwegen om eens een publieke beta te testen, dan is nu het veiligste moment. Aanmelden kan via beta.apple.com.

Voor eindgebruikers

iOS 9.3 en OS X 10.11.4 brengen een aantal nieuwe functies. Waar nachtmodus (night shift) misschien wel de interessantste is. Een overzicht van de opvallendste vernieuwingen.

Night Shift in iOS 9.3.
Night Shift in iOS 9.3 zorgt voor minder blauwtinten in het scherm.

Voor professionals

Systeembeheerder, webdeveloper of app-ontwikkelaar? Bereid je alvast voor op de release van iOS 9.3. Deze twee artikelen zijn relevant:

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Nummer 18

  Thx homies

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik hoopte tegen beter weten in dat er nu een export-functie in Notities zou zitten. Nee dus. Ik vrees dat wanneer je eenmaal je administratie in Notities pompt, je voor eeuwig aan iCloud vast zit want je administratie krijg je er nergens nooit meer op een makkelijke manier uit.:-(

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik hoopte tegen beter weten in dat er nu een export-functie in Notities zou zitten.

  Precies daarom ben ik geen fan van het ecosystem-mantra. Laat de gebruiker kiezen welk programma goed voor hem is, en hou hem niet gevangen in je “walled garden”. Ik ken mensen die enkel een iPhone kopen vanwege iMessage, en dat is volgens mij een totaal stompzinnige reden.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Nagenoeg alle cloud-apps van Apple hebben een export-functie. Notities nou net niet…,

  Moet wel zeggen dat de Notities app naar volle tevredenheid werkt. Ook nadat al m’n Evernote notities er in heb gezet. Het is lekker rap, eenvoudige interface en werkt simpel.

 • Profielfoto
  App69

  Op deze manier toch wel?

  Ik ken mensen die enkel een iPhone kopen vanwege iMessage

  Ja, hallo.

 • Profielfoto
  BlueSky

  En anders gewoon vanuit OSX exporteren naar pdf

 • Profielfoto
  wouwout

  Ik hoopte tegen beter weten in dat er nu een export-functie in Notities zou zitten. Nee dus. Ik vrees dat wanneer je eenmaal je administratie in Notities pompt, je voor eeuwig aan iCloud vast zit want je administratie krijg je er nergens nooit meer op een makkelijke manier uit.:-(

  ben net overgegaan van Notities naar Google Keep en kon via de Deel functie iedere notitie (ja dus wel stuk voor stuk) delen met Google Keep. Dat laatste werkt zoveel fijner en cross platforms.

 • Profielfoto
  neelflick

  Hoe activeer ik de nieuwe functies of is dat niet op iphone 5??

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Nightshift is misschien leuk voor alledaagse internet consumptie, maar ik hoop toch echt dat die rommel allemaal uitgezet kan worden. Ik wil geen automatische helderheid, aangepaste kleuren of weet ik wat. Ik heb mijn scherm gekalibreerd voor foto bewerking en al dat soort dingen schoppen die calibratie in de war en maken het lastig danwel onmogelijk om goede beslissingen te nemen over kleur correcties en bewerkingen.

 • Profielfoto
  App69

  die rommel allemaal uitgezet kan worden

  Ja.

 • Profielfoto
  App69

  @ neelflick, screenshot is iPad. Maar werkt ook op m’n ? 5C.