Pebble snijdt fors in personeelsbestand

12 reacties

Problemen bij de oervader van de smartwatch? Pebble is genoodzaakt een kwart van zijn personeel te ontslaan. De maker van een van de eerste smartwatches kan aan onvoldoende kapitaal komen omdat investeerders huiverig zijn.

CEO Eric Migicovsky vertelt aan Business Insider dat ongeveer 40 van de 160 medewerkers van het bedrijf ontslagen worden. Pebble is voorlopig ook voorzichtig met het uitbrengen nieuwe producten.

Focus op gezondheid en fitness

Voorgaande jaren bracht Pebble ieder jaar wel een nieuwe smartwatch uit, vorig jaar was dit de Pebble Time. Dit jaar wil de fabrikant zich vooral richten op het uitbreiden van de gezondheids- en fitnessfuncties van zijn horloges, omdat gebruikers dat het meest zou aanspreken. Onlangs kwam Pebble Health uit dat stappen kan tellen en slaapactiviteit meet.

Het lijkt erop dat de markt voor wearables toch niet zo hard groeit als gedacht. FitBit, de marktleider, kampt al maanden met een dalende beurskoers en Apple verlaagde de prijs van de Apple Watch Sport onlangs met 50 euro, mogelijk een teken dat de verkopen tegenvallen.

pebble-time-16x9
Vorig jaar kwam de Pebble Time uit.

Pebble zei vorig jaar sinds 2013 meer dan een miljoen smartwatches verkocht te hebben. Apple geeft geen cijfers over de Apple Watch, maar analisten schatten dat er ongeveer 10 miljoen exemplaren in een jaar verkocht zijn.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Wearables, ja. Tegen de huidige prijzen, nee.

 • Profielfoto
  Bizon

  Ik had de eerste en heb laatst de ‘round’ gekocht. Blijf het leuk spul vinden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit is ook echt zo’n KarelWillem ding.;-)

 • Profielfoto
  defores

  Oervader?

  Sorry maar Sony en LG hadden er al lang 1 op de markt voordat Pebble bestond:roll:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dit is ook echt zo’n KarelWillem ding.;-)

  .
  Haha. Ik heb een LG G Watch.

  En ben daar inderdaad héél blij mee.

  Pebble was leuk, maar toch echt té beperkt.

 • Profielfoto
  Jerry.w

  @KarelWillen, de LG G Watch vind ik persoonlijk ook de mooiste smartwatch op het moment, het is in mijn ogen de enige redelijk ‘volwassen’ smartwatch die niet oogt als een gimmick maar als een waardig mannelijk horloge met waardige functionaliteit.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik denk dat jij de LG G Watch R bedoelt. Die is inderdaad wel mooi.

  Maar ik heb een oerlelijke LG G Watch.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Vind ze beide oerlelijk en dat in combinatie met het al even lelijke Android Wear….van slecht design gesproken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, het is ongelooflijk. Hoe kan een mens het maken.

  Betaal je 50 euro, en dan ziet het er nóg niet uit als een Cartier.
  Rot-wereld!

  :)

 • Profielfoto
  jackybe67

  Dus jij koop alles, alleen omdat het goedkoop is?

  ??

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, ik koop het vooral voor de gebruikservaring.

  Dat was bij een Pebble aardig, maar niet genoeg om een waardige aanvulling te zijn. Dat is Android Wear duidelijk wel.

  ‘Voor mij’, moet ik daar misschien bij zeggen. Want dat mag iedereen voor zich uitmaken. Oké, 400 euro (en counting) heb ik voor een smart watch ervaring niet over. Dit kostte echter weinig, en is op de fiets, in de auto en tijdens werkzaamheden waarbij ik lastig bij mijn telefoon kan een ideale aanvulling.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind deze Pebble ( zonder software ) het mooiste qua design na de Apple Watch. Ik ben nog steeds van mening dat de Apple Watch het beste design heeft om dingen op te doen. Rond is wel typisch ‘horloge’ en vanwege de wijzerplaat zal dat ooit zo wel ontstaan zijn maar over een tijdje zullen al deze Smart Watches nog wel de term watch meedragen maar zijn ze verre van een horloge.
  .
  Zie het als dit icoontje. Ik denk dat mijn neefje over een paar jaar zal vragen waarom er zo’n lelijk haakje op dat icoontje staat.

  In zijn ogen zal een telefoon of bellen eerder dit icoontje zijn.