Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 maart 2016
Leestijd: 2 minuten

Overcast 2.5 brengt nachtthema, eigen uploads en meer

Podcast-app Overcast introduceerde vorig jaar een nieuw verdienmodel: de app werd gratis en gebruikers konden vrijwillig een (maandelijkse) donatie aan de maker doen. Versie 2.5 introduceert nu een aantal nieuwe functies exclusief voor donateurs.

De eerste nieuwe functie is een donker/nachtthema. Dat is exclusief voor donateurs beschikbaar, maar ook voor gebruikers die niet gedoneerd hebben is versie 2.5 de moeite waard.

Donker thema en uploads

Het donkere thema is -als je gedoneerd hebt- in te schakelen via Settings > Dark Theme. De oranje kleuren van de app worden dan vervangen door blauw/groen en grijs. Donkere kleuren zijn rustiger voor je ogen tijdens bijvoorbeeld het luisteren van podcasts in de avond of in bed. Oog voor detail? Dan valt je ongetwijfeld op dat het lettertype van de app in dark modus Apple’s San Francisco is. Helaas wordt het donkere thema niet automatisch geactiveerd, zoals bij Tweetbot.

Klik/tap voor groter.

Ook nieuw is de mogelijkheid tot het uploaden van een los audiobestand naar de app. Deze functie kan worden gebruikt om audioboeken of interviews via de app te luisteren. Via http://overcast.fm/uploads/ kan een bestand geupload worden dat vervolgens in de app verschijnt. Functies als Voice Boost en Smart Speed werken ook bij eigen uploads. Smart Speed verkort stille momenten en denkpauzes in podcasts automatisch, waardoor je zonder iets te missen in minder tijd kunt luisteren. Twee beperkingen: 250MB per bestand en 2GB aan opslagruimte in totaal.

Klik/tap voor groter.

Nieuw voor gratis gebruikers

Gratis gebruikers van de app krijgen een aantal kleine verbeteringen. Zo gebruikers Overcast minder accu omdat de bewegende visualizer kleiner is geworden. In plaats van over het artwork, staat deze nu in de pauze-knop. Voice Boost is beter afgestemd op de ingebouwde speaker van de iPhone en werkt het synchroniseren sneller. Tot slot veelgevraagd en eindelijk toegevoegd: de mogelijkheid om meerdere podcasts tegelijk te verwijderen.

Wil je het donkere thema en de upload-mogelijkheid? Dan kun je een donatie doen via het Instellingen menu. Je kunt kiezen uit drie maanden support voor 2,99, zes maanden support voor € 5,99 of 12 maanden support voor € 11,99.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Overcast 2.5 brengt nachtthema, eigen uploads en meer
Sluiten