Microsoft: Touch ID voor Outlook, OneNote met Evernote-import

5 reacties

Microsoft’s iOS team heeft het weekend gebruikt om een aantal apps bij te werken. Onder andere Outlook voor iOS is ge├╝pdatet en krijgt in versie 2.2 ondersteuning voor Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone 5s en nieuwer.

Het is nu mogelijk om toegang tot je mailbox met Touch ID te beveiligen. Na het openen zal Outlook om je vingerafdruk vragen voordat inkomende berichten worden getoond. Dit vereist minimaal iOS 9.

Touch ID voor Outlook is in te schakelen via het tabblad Instellingen, de optie staat onderaan bij het kopje Voorkeuren. Naast de vingerafdruk kan Outlook vervolgens ook worden ontgrendeld met de toegangscode van de iPhone.
outlook-touchid-001

OneNote zaagt aan poten Evernote

Naast Outlook hebben ook diverse Office-applicaties een update gehad. Notities-app OneNote trekt de aandacht met een nieuwe functie. Het is nu mogelijk om alle notities uit Evernote te importeren. Op onenote.com/import-evernote-to-onenote biedt Microsoft nu een preview aan de van de OneNote importer. Deze werkt -zoals old-skool Microsoft het graag zou zien- voorlopig alleen met Windows, een Mac-versie komt binnenkort.

Microsoft is overigens niet het enige bedrijf dat een Evernote importer heeft gemaakt. Ook Apple biedt met het aankomende OS X 10.11.4 de mogelijkheid om notities vanuit Evernote direct in de Notities-app van iOS en OS X te importeren.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Voor mij geen Outlook. Mail van Apple bevalt me altijd het beste. En zeker op de iPhone. Wel vind ik beveiliging door Touch ID een handige mogelijkheid voor extra bescherming. Dat zou Apple ook wel ’s kunnen doen…!

 • Profielfoto
  Chiel1990

  @ MacAanZee, Apple zal wss zeggen dat je al je telefoon moet ontgrendelen met TouchID en dat het daarom niet nodig is. Maar inderdaad zou een tweede beveiligingslaag niet verkeerd zijn.

  Voor met kinderen, vrienden, huisgenoten die gebruiken van een zelfde toestel, maar dat meer persoonlijke gegevens inderdaad minder makkelijk toegankelijk zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is toch wel een hype aan het worden.. Al die notitie apps die ineens hun app optimaliseren zodat Evernote data eenvoudiger te importeren is.

 • Profielfoto
  JWB

  @shmoo: maar zowel Apple als Microsoft kunnen toch niet tippen aan Evernote. Ik snap het businessmodel, maar ze kunnen kunnen het vooralsnog niet waarmaken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar ik denk ook niet dat hun doel is om Evernote te vervangen. Dat zou een groene dinosaurus vervangen door een gele dinosaurus zijn. Ik denk dat Evernote overcompleet is geworden en dat dit het bedrijf straks problemen gaat opleveren. Als jij Evernote gebruikt en je gebruikt maar 20% van de functies en die 20% zitten straks in een app die iemand anders maak en zo’n app kun je kopen voor eenmalig 15,- dan is de switch natuurlijk eenvoudig gemaakt. Zeker als het exporteren en importeren van je Evernote data eenvoudig verloopt.
  .
  En natuurlijk heeft Evernote een unieke dienst maar hoeveel mensen zouden daar naar op zoek naar zijn. Naar een complete dienst dat Evernote heet. Ik denk dat de meeste gebruikers van Evernote vooral mensen zijn die er mee zijn begonnen in de tijd dat het gewoon een notitie app was die ietsje beter was dan die van Apple zelf.