Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 maart 2016

Microsoft: Touch ID voor Outlook, OneNote met Evernote-import

Microsoft’s iOS team heeft het weekend gebruikt om een aantal apps bij te werken. Onder andere Outlook voor iOS is geüpdatet en krijgt in versie 2.2 ondersteuning voor Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone 5s en nieuwer.

Het is nu mogelijk om toegang tot je mailbox met Touch ID te beveiligen. Na het openen zal Outlook om je vingerafdruk vragen voordat inkomende berichten worden getoond. Dit vereist minimaal iOS 9.

Touch ID voor Outlook is in te schakelen via het tabblad Instellingen, de optie staat onderaan bij het kopje Voorkeuren. Naast de vingerafdruk kan Outlook vervolgens ook worden ontgrendeld met de toegangscode van de iPhone.

OneNote zaagt aan poten Evernote

Naast Outlook hebben ook diverse Office-applicaties een update gehad. Notities-app OneNote trekt de aandacht met een nieuwe functie. Het is nu mogelijk om alle notities uit Evernote te importeren. Op onenote.com/import-evernote-to-onenote biedt Microsoft nu een preview aan de van de OneNote importer. Deze werkt -zoals old-skool Microsoft het graag zou zien- voorlopig alleen met Windows, een Mac-versie komt binnenkort.

Microsoft is overigens niet het enige bedrijf dat een Evernote importer heeft gemaakt. Ook Apple biedt met het aankomende OS X 10.11.4 de mogelijkheid om notities vanuit Evernote direct in de Notities-app van iOS en OS X te importeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft: Touch ID voor Outlook, OneNote met Evernote-import
Sluiten