OS X 10.11.4 verraadt nieuwe MacBook 12″

14 reacties

Het lijkt erop dat we binnenkort in ieder geval één vernieuwde Mac zien, namelijk de 12-inch MacBook. In de server-versie van OS X 10.11.4 blijkt Apple al een nog onuitgebracht “Early 2016” model van de kleine en dunne MacBook te vermelden.

Apple deelt het jaar meestal in drieën: Early, Mid en Late. Dat wil zeggen dat de nieuwe 12-inch MacBook nog voor april geleverd wordt. Het wordt daarmee de eerste Apple-laptop die overstap naar Intel Skylake maakt.

Kijkend naar de huidige geruchten, hadden we verwacht dat Mac-nieuws nog tot ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni op zich zou laten wachten. Waarschijnlijk wordt de vernieuwde 12-inch MacBook door middel van een persbericht aangekondigd.
screen-shot-2016-03-23-at-1-34-37-pm

10 tot 20 procent betere prestaties

Blogger Piker Alpha heeft verder gegraven in OS X en ontdekt dat Apple de volgende Intel Skylake-processors gaat gebruiken in Early 2016 MacBook die de interne naam “MacBook9,1” heeft.

 • Intel® Core ™ processor m3-6Y30 (4M Cache, tot 2,20 GHz)
 • Intel® Core ™ processor m5-6Y54 (4M Cache, tot 2,70 GHz)
 • Intel® Core ™ processor m7-6Y75 (4M Cache, tot 3,10 GHz)

Microsoft gebruikt deze processors ook in de Surface Pro 4. Reken op 10 tot 20 procent betere prestaties vergeleken met de MacBook 12-inch Early 2015. Het instapmodel (m3) en topmodel (m7) kunnen op de grootste boost rekenen. Deze chips bieden overigens geen ondersteuning voor Thunderbolt 3, dat is voorbehouden aan een toekomstige MacBook Air of Pro. (via: 9to5Mac)

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Nice!

 • Profielfoto
  mowat

  U zegt :
  “De kleine MacBook maakt dan als eerste Mac de overstap naar Intel Skylake.”

  Ik dacht dat toch in de iMac late 2015 ook al een intel Skylake zat ?

  bron : Everymac.com
  The iMac “Core i7” 4.0 27-Inch Aluminum (Retina 5K, Late 2015/Skylake) features a 14-nm “Skylake” Quad Core 4.0 GHz Intel “Core i7” processor (6700K) with four independent processor “cores”

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @mowat: Correct. Het blijkt niet de eerste Mac, maar wel de eerste MacBook die de overstap maakt. Ik heb het artikel gecorrigeerd.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Microsoft gebruikt deze processors ook in de Surface Pro 4. Reken op 10 tot 20 procent betere prestaties vergeleken met de MacBook 12-inch Early 2015. Het instapmodel (m3) en topmodel (m7) kunnen op de grootste boost rekenen.

  .
  + 40 tot 60% betere graphics.
  + 1866 RAM snelheid.
  + Betere batterijduur ( 10uur ) omdat deze chip veel zuiniger is dan z’n voorganger.
  + Prijs -200,-

 • Profielfoto
  donut

  Geen Thunderbolt

  diskwalificeert deze dure laptop dan direct.

 • Profielfoto
  knekkie

  Nu hopen voor Apple de Problemen die Microsoft met de processor in de Surface Pro 4 ervaren heeft bespaart blijven in de nieuwe MacBooks.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Welke problemen heeft Microsoft dan met de Surface Pro 4? Ik kan alleen iets vinden over problemen dat de batterij snel leeg is.
  Meestal is dat het gevolg van 3rd party software dat op de achtergrond van alles blijft doen zonder dat je het kunt zien. Bij Apple maak ik mij daar niet zo heel druk over.

 • Profielfoto
  essiw

  vingers gekruist voor een update voor mac mini…

 • Profielfoto
  Shmoo

  19 april is hij verkrijgbaar in de winkel.

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  @Shmoo
  Wat is dan verkrijgbaar in de winkels?

 • Profielfoto
  Shmoo

  De nieuwe 12″ Retina MacBook 2016 voor 1099.- USD. Dus in Nederland zal dat omgerekend wel ongeveer 1289,- worden.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  3.10ghz processor in die dunne Macbook? Dat lijkt me echt gek veel aangezien er nu maar 1,2ghz processor in zit (en dan nog in het hoogste model van de twee).

  Er staat “tot” 3,10. Ik zou graag de standaard GHZ weten, want die “turbo boost” op zich vind ik niks aan. Ik wil weten want het machientje standaard te bieden heeft.

  Ik kan in andere sites vinden dat het om een 2.0GHZ processor zou gaan?

  Iets wat ik ook al meteen een hele hoge upgrade vind van Apple, gezien ze meestal stilletjes naar boven gaan met CPU’s. Niet dat ik er niet blij om ben he:p

  Vind het alleen zo raar:-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Snelheid blijft hetzelfde volgens mij. 1.1, 1.2 en 1.3GHz.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Ja, veel hoger zullen ze die passief gekoelde CPU wel niet kunnen klokken.