Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 maart 2016

OS X 10.11.4 in Mac App Store beschikbaar

Naast iOS 9.3 heeft Apple maandagavond ook een nieuwe versie van OS X El Capitan uitgebracht. Het besturing­systeem voor de Mac is toe aan versie 10.11.4 en krijg minder grote vernieuwingen dan iOS 9.3, maar is ook de moeite waard.

Fanatieke Twitter-gebruikers zullen blij zijn te lezen dat haperende t.co-links met OS X 10.11.4 eindelijk tot het verleden behoren. Daarnaast zijn er vernieuwingen aan de Notities-app en meer. Een overzicht:

Notities-app

De notities-app heeft een groot aantal verbeteringen gekregen. Zo is het nu mogelijk om notities alfabetisch, op aanmaakdatum of bewerkingsdatum te sorteren. Ook is het mogelijk om Evernote-archieven te importeren. Tot slot kan een notitie met een wachtwoord beveiligd worden. Deze functie zit ook in iOS 9.3 en werkt op OS X 10.11.4 vergelijkbaar. Binnen de notities-app kies je voor het slotje in de menubalk om een wachtwoord op te geven.

Live foto’s in iMessage en AirDrop

Bezitters van een iPhone 6s kunnen met de berichten-app van OS X 10.11.4 nu ook live foto’s versturen en ontvangen. Voorheen was dit alleen vanuit de foto’s-app mogelijk. Live foto’s zijn te herkennen aan het icoon in de bovenhoek. Ook AirDrop heeft ondersteuning voor de kort bewegende foto’s van de iPhone 6s gekregen.

En verder

  • iBooks synchroniseert nu ook PDF-bestanden via iCloud, waardoor ze op alle Mac- en iOS-apparaten beschikbaar zijn.
  • RAW-bestanden worden sneller geladen in de foto’s-app.
  • Mail-bug die ervoor zorgde dat de VIP-postbus van gmail niet gebruikt kon worden is opgelost.
  • iTunes 12.3 voegt ondersteuning voor synchronisatie met de iPhone SE en 9,7-inch iPad Pro toe.
  • Talloze beveiligingsupdates, waaronder een kritieke Wi-Fi-bug die kwaadwillenden de mogelijkheid gaf om op afstandcode op de Mac uit te voeren.
  • Xcode 7.3 en een nieuwe Safari-versie met ondersteuning voor het <picture> element en een verbeterde html-inspector (voor ontwikkelaars).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OS X 10.11.4 in Mac App Store beschikbaar
Sluiten