Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 maart 2016

Swift en OS X steeds geliefder bij ontwikkelaars

Apple wint de harten van steeds meer ontwikkelaars. Uit een enquête van vaksite Stack Overflow onder meer dan 50.000 ontwikkelaars wereldwijd komen Apple’s eigen programmeertaal Swift en besturings­systeem OS X als favoriet uit de bus.

Ontwikkelaars werken het meest met JavaScript, SQL en Java, maar Rust, Swift en F# zijn het meest geliefd. OS X vergroot zijn voorsprong op Linux als het favoriete besturings­systeem van ontwikkelaars.

Windows volgend jaar van de troon

Vorig jaar was OS X voor het eerst populairder dan Linux. Dit jaar breidt het besturings­systeem van Apple zijn voorsprong op Linux uit met 26,2 procent voor OS X, 21,7 procent voor Linux en 22,5 procent voor Windows 7. Samen zijn OS X en Linux dit jaar goed voor 47,9 procent van de gebruikte besturingssystemen. Als de trend doorzet, stootten OS X en Linux volgend jaar gezamenlijk Windows van de troon.

Uit het onderzoek wordt ook duidelijk wat de minst geliefde technologieën zijn. Ontwikkelaars vrezen Visual Basic, WordPress, Matlab en Sharepoint het meest. Windows Phone, Haskell en CoffeeScript zagen de grootste afname in populariteit. Bekijk alle onderzoeksresultaten bij Stack Overflow.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Swift en OS X steeds geliefder bij ontwikkelaars
Sluiten