Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 maart 2016
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Nederlandse apps: Lingo en NRC

Vandaag zijn twee nieuwe Nederlandse apps in de App Store gearriveerd. Allereerst is Lingo na twee jaar afwezigheid terug van weggeweest. Niet op televisie, maar als iOS-app. NRC komt met een nieuwe app die simpelweg nrc.nl heet.

De officiële Lingo-app was al in België beschikbaar en is er nu ook in Nederland. Je speelt online tegen vrienden of vreemden. De nieuwe NRC-app laat abonnees onbeperkt lezen en heeft een terwijl je weg was-functie.

Lingo is terug als app

Geen Lucille of François, maar wel alle elementen van Lingo in de officiële app die gebaseerd is op het televisieispel. Lingo is multiplayer, maar je kunt ook zonder account direct spelen. Je speelt altijd tegen een ander mens en nooit een computer. Net als in het originele spel moet je woorden binnen vijf pogingen zien te raden. Ballen pakken gaat door je iPhone te schudden.

Bij elk geraden woord worden je XP-punten aangevuld. Bij elk niveau dat je omhoog gaat (level-up), krijg je een beloning in de vorm van een speciale bal. Die bal kan ook tijdens het grabbelen voorkomen in de bak en kan je kansen binnen een spel beïnvloeden. Lingo is een gratis download met een optionele premium-versie (€ 1,99) zonder reclame en een onbeperkt aantal spellen, de gratis app kan maximaal zes potjes tegelijk.

NRC.nl is er vooral voor abonnees

Het NRC heeft zijn collectie apps uitgebreid met NRC.nl, een app die alle artikelen van het NRC Handelsblad en nrc.next combineert. De app is één lange feed met artikelen en heeft geen filters, alle rubrieken staan onder elkaar. Een slimme functie die gebruikers van Twitter zullen kennen is terwijl je weg was. De app toont bij iedere opening interessante artikelen die nog niet gelezen zijn. De vormgeving is strak en de advertenties beperken zich tot aankondigingen van het NRC zelf.

Niet-abonnees kunnen de app ook gebruiken, maar ontvangen regelmatig een reminder om abonnee te worden. NRC.nl is nu te vinden in de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Nederlandse apps: Lingo en NRC
Sluiten