Ingebouwde Apple-sim in nieuwe iPad Pro

Apple rmens 23 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple heeft de 4G-versie van de 9,7-inch iPad Pro voorzien van een ingebouwde simkaart, het gaat om de Apple Sim die ook los verkrijgbaar is. Naast de ingebouwde sim kan ook een eigen simkaart in het apparaat geplaatst worden.

De geïntegreerde Apple Sim wordt op de pagina met specificaties van de kleine iPad Pro vermeld. De ingebouwde sim maakt het mogelijk om in 90 landen en regio’s wereldwijd een mobiele databundel af te sluiten.

Data voor het buitenland

De Apple Sim is gericht op het snel aanschaffen van buitenlandse databundels. Bij aankomst is het direct vanuit iOS mogelijk om een databundel bij een provider af te sluiten. In de VS of UK kan dit bij lokale providers, maar er zijn ook providers die zich richten op flexibele databundels in verschillende landen. Deze kunnen per uur, dag, week of maand aangeschaft worden. Naast de Apple Sim kan iedere andere nanosim van een provider in de iPad gebruikt worden.

Klik/tap voor groter.

Apple Sim is ook los verkrijgbaar

De Apple Sim is alleen in de 9,7-inch iPad Pro geïntegreerd. Bezitters van een 12,9-inch iPad Pro, iPad Air 2 of iPad mini 4 kunnen de Apple Sim in de vorm van een microsim bij een Apple Retail Store afhalen. In het buitenland ben je met een lokale prepaid sim mogelijk goedkoper uit, maar de Apple Sim biedt meer gemak. Wij kijken nu al uit naar de mogelijkheid om met één sim ook tussen Nederlandse providers te kunnen switchen. Misschien iets voor de iPhone 7? Koepelorganisatie GSMA komt in juni in ieder geval met een standaard voor elektronische simkaarten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen