Nieuw iPhone 7-lek toont twee cosmetische verbeteringen

22 reacties

Het ontwerp van de iPhone 7 lijkt erg op dat van de iPhone 6 en 6s. Tenminste, dat is wat we kunnen concluderen uit een technische tekening van het frame die Nowhereelse vandaag deelt. De foto zou rechtstreeks uit een Taiwanese fabriek afkomstig zijn.

Naast veel overeenkomsten zijn er ook enkele verschillen. De beruchte witte strepen voor de antennes zijn niet meer op de hele achterkant aanwezig en de opening voor de camera is groter geworden.
iphone7-leak-001
Apple heeft naar verluidt de intentie om de iPhone 7 uit te rusten met een dual-lenssysteem, maar volgens de meest recente geruchten komt dit alleen in de 5,5-inch iPhone 7 Plus. De grotere opening voor de camera zou ook kunnen betekenen dat deze minder ver uit hoeft te steken. Een andere cosmetische verbetering zijn de minder prominent aanwezige antennestrepen. Bij de iPhone 6(s) lopen ze over de gehele achterkant, terwijl de iPhone 7 volgens de gelekte specs alleen strepen aan de boven- en onderkant heeft. In een render ziet dat er als volgt uit:
iphone-nobands-001
De gelekte foto zou afkomstig zijn uit fabriek van Catcher Technology, een van Apple’s Aziatische leveranciers van aluminium behuizingen. Of het lek op waarheid berust weten we in september, dan onthult Apple de iPhone 7.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  FFH

  De behuizing zoals de 5c, alleen dan van alu…
  Is dit niet de aankomende maandag te onthullen 5se?

 • Profielfoto
  Hidde Collee

  Ik had eerder de rechte streepje gehouden in plaats dat rare streepje nu

 • Profielfoto
  wensink

  Ik zou het een beetje weinig verandering vinden voor een nieuwe iPhone.. Ik zou het jammer vinden als ze er niet meer van maken.

 • Profielfoto
  illuminati

  Ik vind m zonder die strepen wel lelijk

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het ziet er op het oog echt uit, die tekening, maar ik vraag me af of het werkelijk zo is dat Apple het design van de iPhone 7(s) in feite niet veranderen zal. Kleine cosmetische veranderingen als deze zijn geen nieuw design. Het zal me worst zijn of die antennestreepjes er wel of niet op zitten. Ze hebben me nooit gestoord. Ik zou het veel belangrijker vinden als de lijst om het scherm (eindelijk) kleiner zou worden en het scherm tot aan de zijkanten loopt. Daarbij zou het mooi zijn als ook de homebutton zou verdwijnen en geïntegreerd wordt in het scherm. De iPhone zou daardoor met een scherm van gelijke grootte kleiner van afmeting kunnen worden.

  Als deze tekening werkelijkheid wordt, zou het de allereerste keer zijn dat Apple voor een nieuwe iPhone geen nieuw design heeft gemaakt. Bij elk opeenvolgend iPhone type is er een nieuw design geweest. Alleen in de “s” modellen zijn er kleine wijzigingen geweest aan het zelfde design.

 • Profielfoto
  Jerry.w

  Ik heb deze theorie: iphone 3g(s) hadden het verbeterde iphone 2g design, iphone 5(s) hadden het verbeterde iphone 4(s) design, en in mijn ogen zal de iphone 7(s) een verbeterd iphone 6(s) design meekrijgen. Ik ben dus ook van mening dat er pas weer een complete refresh plaats zal vinden bij de introductie van de iphone 8.

  Zie ik trouwens een headphone jack uitsparing in de gelekte foto van de behuizing?

 • Profielfoto
  knekkie

  Ziet er niet echt spannend uit. Maar goed dat had ik ook niet echt verwacht.
  Past geheel in de traditie van meer vernuft in bijna de zelfde maar iets plattere behuizing.

 • Profielfoto
  Aerea

  Haha, vet sneu.

 • Profielfoto
  Hermanko

  En dan die “beruchte” witte strepen, wat een geruchten onzin over een iPhone .. als of die oude aan het doorroesten is.

 • Profielfoto
  Usain

  Ik weet niet of ik dit een verbetering vind.

 • Profielfoto
  SvS

  *gaap*
  …dan de prijzen ook omlaag. S7 Edge = innovatief bezig. Kom op, Apple!

 • Profielfoto
  Ruwepit

  *gaap*
  …dan de prijzen ook omlaag. S7 Edge = innovatief bezig. Kom op, Apple!

  Gaap

 • Profielfoto
  Afroman

  De hele telefoonmarkt is niet meer innovatief meer. Telefoons zijn tegenwoordig zulke technische hoogstandjes. We willen alleen maar nieuwe features maar we weten zelf niet wat.

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik vind het wel netjes opgelost met die antennelijnen. Een goede compromis, want ze kunnen ze niet verwijderen, want dan jankt iedereen weer over slecht bereik.

  Veel rustiger en strakker design zo, omdat de randen en camera niet zo dicht op elkaar zitten.

  In het artikel heb je het erover dat een grotere uitsparing voor de camera ervoor kan zorgen dat hij niet uitsteekt. Hoe dan?

 • Profielfoto
  polansky

  Sir Ive lijkt een beetje uitgekakt, of beter gezegd ingekakt te zijn.

  Lijkt zo te zien weer niet erg vernieuwend allemaal. Tijd voor een nieuwe productdesigner, want het wordt de laatste tijd allemaal wel erg voorspelbaar.

 • Profielfoto
  Melle

  Weinig verandering maar wel vele, echt vele malen beter! Je zou bijna een transparant hoesje overwegen!

 • Profielfoto
  jeepke

  Wat kunnen we toch allemaal liggen zeiken dat er weinig of geen vernieuwingen zijn. De Iphone zoals deze nu is vind ik perfect, zou niet weten welke nieuwe functies er nog op moeten komen en wat voor afwijkende vorm er aan het apparaat moet worden gegeven. Een telefoon is een telefoon en doet op dit moment veel meer dan we er ooit mee hadden gedacht te doen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik heb nog nooit een transparant hoesje gehad en ik zou zonder te kijken niet eens weten hoe de achterkant eruit ziet. Ben vele malen meer geïnteresseerd in de oplossingen voor de ontbrekende jack-ingang dus de head set. Daar valt of staat voor mij het succes mee.
  Ik baal nu al van de Bose set met ruisonderdrukking die ik voor 280 euro straks kan prullenbakkeren. Van mij mag de iPhone die Jack gewoon houden.

 • Profielfoto
  Matth

  Een echte vernieuwing zou een telefoon zijn die je zonder hoesje kunt gebruiken. De iPhone 6 glijdt zonder hoes uit mijn handen en overleeft een val van 10cm niet op een harde vloer.

 • Profielfoto
  Melle

  @ ahenkey – een verloopje en je bent er toch? Maar voor mij hoeft hij ook niet weg, wel logische evolutie en onvermijdbaar op termijn…

  @ matth – 100% akkoord!

 • Profielfoto
  App69

  Als dit hem wordt. Ugly.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Sorry maar dit is gewoon de iPhone 6 waar ze de 2 streepjes die horizontaal over de iphone gaan weg hebben gedaan met Photoshop, iets dat niet eens moeilijk is. Dit word hem zeker niet. Moest ik mij nu toch vergissen, dan vind ik het zelf behoorlijk lelijk. Want die strepen vind ik niet eens zo erg. Liever met strepen dan. Hoewel ik de iPhone 4(s) qua design nog altijd heel mooi vind:-) ook mijn iPhone 5 vind ik er wel fijn uitzien!

  De iPhone 6 ben ik iets minder fan van. Maar goed we zien wel.

  Wat die headphone-jack betreft, voor mij persoonlijk mag die weg. We moeten immers evolutie en vooruitgang aanmoedigen. Maar ik begrijp wel de personen die met een erg dure koptelefoon zitten, dat die dat niet fijn vinden. Nu goed, er zijn genoeg apparaten waar je die dan wel nog op kan gebruiken, en ik denk ook wel dat er weer verloopjes beschikbaar zullen zijn.