Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 maart 2016

Netflix ontwikkelt ‘data saver’ voor mobiele streaming

Netflix is bezig met de ontwikkeling van een ‘data saver’. Deze functie gaat gebruikers zelf laten kiezen: beter beeld of meer streamen met dezelfde hoeveelheid mobiele data. Momenteel gebruikt Netflix altijd 275MB per uur op mobiele netwerken.

In een blogpost schrijft de streamingdienst dat streams via mobiele netwerken nu beperkt zijn op 600kbit/s om gebruikers te beschermen tegen excessief datagebruik. Dat is lang niet genoeg voor HD-beeld.

De data saver wordt in mei aan de mobiele apps toegevoegd en laat gebruikers zelf de videokwaliteit bepalen. Volgens Netflix is 600kbit/s voor de meeste gebruikers overigens prima. “Onderzoek toont aan dat gebruikers op hun mobiele telefoon niet dezelfde resolutie als op een groot scherm nodig hebben om van shows en films te genieten.” Wie toch meer of minder data wil gebruiken, kan vanaf mei de kwaliteit zelf instellen.

Netflix biedt nu al de mogelijkheid om de kwaliteit van streams in te stellen, maar dit heeft alleen effect op streaming via een vaste internetverbinding. Via Mijn Profiel > Instellingen voor afspelen kies je nu voor drie opties.

Via Wi-Fi streamt Netflix overigens alleen op de iPhone 6 Plus en Retina iPads in 1080p Full HD. Alle andere iOS-apparaten krijgen beeld in 720p-kwaliteit. Een acceptabel compromis, gezien de schermen van de 4- en 4,7-inch iPhone zelf geen Full HD-scherm hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix ontwikkelt ‘data saver’ voor mobiele streaming
Sluiten