Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 maart 2016

Livestream-app Meerkat gooit het roer om

Precies een jaar geleden ontstond op South by Southwest een nieuwe hype: livestreamen met Meerkat. Inmiddels heeft Twitter zijn eigen livestream-app Periscope en integreert Facebook het in zijn eigen app. Meerkat moet daardoor het roer omgooien.

In een interview met Re/Code vertelt de CEO van het bedrijf dat Meerkat binnenkort een sociaal videonetwerk wordt waar iedereen altijd live is. Binnen drie maanden moet de app een grote make-over krijgen.

Weinig makers

Meerkat werd populair omdat het een uitermate simpele manier was om live te streamen. De app starten, een titel invullen, en op de de knop drukken is genoeg. Toch lukt het niet om met Periscope en Facebook live video te concurreren. Meerkat heeft problemen om gebruikers die video willen maken aan te trekken en groeit daarom niet meer. CEO Ben Rubin:

Voordat Instagram bestond, wisten mensen al hoe je een mooie foto maakt. Bij live video weet niemand echt wat ‘goed’ is.

Aan het sociale netwerk wordt al sinds oktober gewerkt en het draait vooral om mensen die elkaar kennen, in plaats van livestreams die voor de hele wereld zichtbaar zijn. Verdere details zijn nog vaag, maar binnen drie maanden moet meer bekend worden.

Het oorspronkelijke idee achter Meerkat: Tweet Live Video.
Reageer op artikel:
Livestream-app Meerkat gooit het roer om
Sluiten