Let us loop you in – Apple-event vanavond vanaf 17:30 uur live

15 reacties

Bord op schoot! Mis vanavond niets van het Apple-evenement waar onder andere de nieuwe 4-inch iPhone SE en 9,7-inch iPad Pro verwacht wordt. Om 18:00 uur wordt Tim Cook op het podium verwacht, in OMT LIVE beschouwen we vanaf 17:30 uur voor.

Niet in de gelegenheid om te kijken? Geen nood! Via Twitter en onze website houden we je doorlopend op de hoogte. De OMT App informeert per push over iedere aankondiging. Nog even alle info op een rij:

Wie, wat, waar?

Het event vindt plaats in het Town Hall, een klein zaaltje op de Apple Campus. Tim Cook wordt om 18:00 uur op het podium verwacht, maar wij beginnen om 17:30 met een live voor­beschouwing vanaf onze Keynote Party. Er is ook een livestream bij Apple. Om 18:00 uur schakelen we direct naar Apple.
appleevent-wide-001

Aankondigingen: zekerheidjes

Niets is zeker, maar volgens aanhoudende geruchten zien we de volgende nieuwe hardware en software:

 • iPhone SE: Nieuwe 4-inch iPhone die de hardware van de iPhone 6s in een behuizing van de iPhone 5s vervalt. Verwachte specs: 4-inch Retina-scherm (geen 3D-Touch) – 64-bits A9- en M9-chip (net als iPhone 6s) – 12 megapixel camera met 4K video – NFC voor Apple Pay – Verkrijgbaar met 16 en 64GB opslag.
 • iPad Pro 9.7-inch: Alles van de 12,9-inch iPad Pro in de behuizing van de iPad Air. Verwachte specs: A9X-chip, 4GB geheugen, Smart Connector voor accessoires en ondersteuning voor de Apple Pencil.
 • Apple Watch: Geen Apple Watch 2, maar wel een nieuwe collectie sportbandjes, een zwarte milanese loop en stoffen bandjes.
 • iOS 9.3 en OS X 10.11.4: Updates voor iOS en OS X. iOS 9.3 brengt onder andere nachtmodus en wachtwoorden voor notities. Ook introduceert Apple een compleet iPad-beheerssysteem voor scholen. OS X krijgt ook ondersteuning voor beveiligde notities, live foto’s in iMessage en een oplossing voor haperende t.co-linkjes.
 • tvOS 9.2 en watchOS 2.2: De Apple TV krijgt ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden en apps in mapjes in tvOS 9.2. De voornaamste verbetering in watchOS 2.2 is Apple Maps.

iphone-se-16x9

Aankondigingen: Mogelijk

Hoewel er geen concrete geruchten zijn, achten we de volgende aankondigen goed mogelijk:

 • Mac: Vorig jaar kondigde Apple de 12-inch MacBook tijdens het evenement in maart aan. Nieuwe MacBooks en iMacs zijn dit keer nog onzeker, maar de tijd is rijp voor Macs met Skylake-chips, Thunderbolt 3, USB-C.
 • Remote-app: De Remote-app voor de Apple TV kan momenteel alleen gebruikt worden voor tekst­invoer. Een nieuwe app is al een tijdje in de maak, deze kan de afstands­bediening van de Apple TV vervangen.

Winnen met Keynote Bingo!

Amazing, profoud, great! Geen Keynote zonder OMT Keynote Bingo. Claim je unieke kaart door http://bingo.omt.nl te bezoeken. Let tijdens het Apple-event op de typische woorden en vink ze af. Heb je bingo? Tweet een screenshot naar @onemorething of stuur het via Facebook. We belonen de eerste bingo met 25 euro shoptegoed voor de iTunes of App Store.
bingo-maart2016-16x9

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  winwiz

  Zou mooi zijn als er ook een audio only stream zou zijn. Ben pas tegen 19:30 thuis. Met video kost wel erg veel data.

 • Profielfoto
  SvS

  Weg verrassing. Ik ga niet live volgen. We weten alles toch zo een beetje al.

 • Profielfoto
  Lucas V

  iPad mini?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit soort dingen moet je nooit Live kijken. Al dat gezeik altijd met streams, buffers en ik weet niet wat voor amateur gedoe. Je bent met miljoenen mensen verbinding aan het maken en dan hoor je ineens een of andere Chinese VoiceOver op de achtergrond. Lekkere afknapper.
  .
  Nee gewoon lekker je berichtcentrum op stil zetten zodat je geen spoilers ontvangt en even een paar uurtjes iets anders gaan doen. Beetje sporten doet een mens geen kwaad, overwerken is ook nog nooit iemand dood aan gegaan, bij familie gaan eten. ?! Om 22:00 of zo plaatst Apple een video van het event netjes online waar alle fouten uit zijn gehaald en kun je lekker relax op de bank gaan liggen, handje in je broek en genieten maar. Zo’n verbinding valt nooit weg en is netjes bewerkt.
  Heerlijk..

 • Profielfoto
  Needler

  Voorheen (tot en met 2012) vond ik het heel tof om dit live te kijken. Nu check ik de website van Apple na afloop wel. In één keer alle producten in high res met alle info.

 • Profielfoto
  polansky

  Eerste keer dat het me helemaal niks kan schelen wat Apple introduceert. Voorlopig niet van plan iets nieuws aan te schaffen en wat ik zo lees is er ook niet iets waar ik warm voor loop of naar uitkijk.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik krijg in de store:

  We kunnen bijna niet wachten om je alles te laten zien.
  Onze virtuele deuren gaan bijna open. Nog even geduld. We zijn druk bezig om alles klaar te zetten. Maar het duurt niet lang meer, dus kom snel terug.

  … nieuwe spulletjes?

 • Profielfoto
  AddVariety

  Na jarenlang vast te hebben gehouden aan de iPhone 5, die inmiddels écht te traag begint te worden, ben ik toch wel benieuwd naar de iPhone SE.

  Toch erg interessant indien deze daadwerkelijk de A9 krijgt, hopelijk gecombineerd met 2 GB RAM. Dat 3D Touch er niet opzit is niet al te boeiend, maar als de rest van de specs overeen gaan komen met de 6s, dan weet ik het wel. Het lijken misschien details, maar in mijn optiek maakt of kraakt Apple het toestel met de volgende keuzes. Krijgt de iPhone SE:
  – 8 MP sensor uit de 5s/6 of 12 MP mét 4K video uit de 6s?
  – Touch ID v1 uit de 5s/6 of Touch ID v2 uit de 6s?
  – 1 GB RAM uit de 5s/6 of 2 GB uit de 6s?
  – eMMC storage uit de 5s/6 of NVMe uit de 6s?

  Wanneer daadwerkelijk alle deze onderdelen uit de 6s terugkomen in de SE, dan is het in mijn ogen net als de iPad mini vs. iPad air een volwaardige telefoon (op 3D Touch en OIS na) van de huidige generatie. En daarmee zou het prijspunt van zo’n € 150 lager (als deze inderdaad op het huidige 5s niveau komt) ook volledig gerechtvaardigd worden. € 100 voor het kleinere formaat (doen ze met de 6s en 6s Plus immers ook) en € 50 voor het ontbreken van 3D Touch.

  Is de prijs hoger of moeten we het op meerdere punten met oude onderdelen doen zoals ik hierboven geschetst heb, dan is het in mijn optiek pure marketing maar ook verloochening van de Apple liefhebbers die niet per se met een groot toestel willen rondlopen (o.a. ik zei de gek).

 • Profielfoto
  Lowtemp

  Hou me even op de hoogte als er pizza overblijft om 18:15;-)

 • Profielfoto
  D3nn3y

  Die Audio Only stream leek mij ook wel wat! Zit in de trein en WiFi in de trein trekt het niet en met mijn bundel red ik 5min van de show misschien net..

 • Profielfoto
  oblomov

  Bij nagenoeg elke OMT-live de laatste jaren merk ik een negatieve ietwat lacherige cynische sfeer. Ook valt mij op dat Jan David & Lucas daar vaak wat schaapachtig grinnekend in meegaan. Bang om niet leuk gevonden te worden, lijkt het wel.

  Vooral Ianus Keller veel zuchten en verveeld kijken; een verwende waardeloze vent. Wat voegt hij nu toe aan zo’n avond? Ik heb het begin gemist dus ik heb niet alles van Jelle Prins gezien, maar veel positiefs kwam er niet uit zijn mond.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Klopt. En ook dit forum wordt al jaren bevolkt door nogal wat pubers en zwakbegaafden. Heel anders dan toen het ooit begon hier, en nog MacOSX.nl heette. Het één veroorzaakt natuurlijk het andere, vv.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  De volgende een Mac naar verwachting 12″. Kleiner dan de iPad Pro dus? Welke markt bedient Apple eigenlijk? De prijs/functie verhouding is bij dit event moeizaam, maar dat gebeurt vaker. Het is alweer lang geleden dat ik dacht: die moet ik hebben. Mijn MBP 15″ begin 2013 was de laatste keer. Mijn MBP 17″ sept 2009 was de vorige.
  Terugkijkend word ik zo bezien dus nog maar eens in de 4 jaar enthousiast. Zou eind 2016 mijn volgende keer zijn?

 • Profielfoto
  Nummer 21

  Die meneer met zijn baard staat mij niet aan, hij vertelt een leugen dat op niets gebaseerd is en iedereen knikt ja…