Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 maart 2016

KPN begint volgend jaar met Wi-Fi-bellen

Weinig Nederlanders zullen bekend zijn met bellen via Wi-Fi, niet te verwarren met FaceTime. De iPhone ondersteunt dit al enige tijd, maar geen enkele Nederlandse provider biedt het aan. KPN gaat dat als Nederlandse provider veranderen.

Voice over Wi-Fi (voWifi) stelt gebruikers in staat om met alleen Wi-Fi te telefoneren via de gewone Telefoon-app en hun eigen nummer. Een uitkomst in bijvoorbeeld gebouwen met veel beton, waar vaak geen mobiel bereik is.

Een aantal buitenlandse providers in Zwitserland, Hong Kong en de VS ondersteunen al bellen via Wi-Fi. Hier wordt de oproep via Wi-Fi direct naar het mobiele netwerk van de provider geleid. Deze netwerken gebruiken steeds vaker Voice over IP en zijn niet langer circuitgeschakeld.

Naast betere geluidskwaliteit en verbindingen die sneller tot stand komen, kost bellen in het buitenland via Wi-Fi calling niets extra. De provider moet dit wel ondersteunen, in Zwitserland biedt provider Salt dit bijvoorbeeld aan. KPN zegt voWifi in 2017 gereed te hebben. Apple ondersteunt Wi-Fi-bellen op de iPhone 5c en nieuwer.

Via: Tweakers

Reageer op artikel:
KPN begint volgend jaar met Wi-Fi-bellen
Sluiten