Kleine vernieuwingen in iTunes 12.3.3

4 reacties

Naast iOS 9.3 en OS X El Capitan 10.11.4 kwam deze week ook een update voor iTunes uit. In de release notes stond ondersteuning voor de nieuwe iPad Pro en iPhone SE, maar er blijken meer on­ge­docu­men­teerde nieuwigheden in iTunes 12.3.3 te zitten.

Een aantal functies richt zich op het terugdringen van de aanwezigheid van Apple Music. Ook worden aangeschafte audioboeken nu overzichtelijker weergeven. Alle nieuwe functies:

Apple Music uit ‘Mijn muziek’

Er is een nieuwe optie in de algemene voorkeuren, waarmee je voorkomt dat nummers van Apple Music in ‘Mijn Muziek’ belanden wanneer je ze aan een afspeellijst toevoegt. Voorheen was dit altijd het geval. Wil je ‘Mijn Muziek’ houden voor muziek die je zelf bezit? Vink deze optie dan uit.
Schermafbeelding 2016-03-24 om 12.20.58

Apple Music blokkeren en verbergen

Heb je geen Apple Music en wil je het nooit zien en er ook niet per ongeluk door een link terecht komen? Dan kun je de streamingdienst naast verbergen nu ook blokkeren via het tabblad beperkingen.
Schermafbeelding 2016-03-24 om 12.24.59

Aangeschafte audioboeken opnieuw downloaden

Het is sinds kort mogelijk om aangeschafte audioboeken opnieuw te downloaden. Bij muziek, films en andere aanschafte media was dit al lang mogelijk, maar audioboeken waren lang een uitzondering. In iTunes is nu een tabje verschenen waar alle aangeschafte audioboeken te vinden zijn.
Schermafbeelding 2016-03-24 om 13.40.54

Componist altijd tonen

Dit is voornamelijk relevant voor luisteraars van klassieke muziek (Beyonce was het enige voorbeeld dat we voorhanden hadden…) waar de componist belangrijke metadata is. De componist kan nu altijd getoond worden in het now playing-venster en in albumoverzichten. Als er geen plaats in een venster is, wordt de componist overigens nog steeds niet getoond.
Schermafbeelding 2016-03-24 om 13.47.36

En verder…

 • Naast het ♡-icoon kun je een track nu ook via het contextmenu een hartje geven.
 • Met het uitfaseren van iAds is de optie om tracking in iTunes uit te schakelen ook verdwenen

(via: Kirkville)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoe gaat het eigenlijk met Connect bestaat dat nog? lol

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik heb nog nooit goed begrepen hoe dat met die ‘profiel’-achtige infopagina’s van artiesten zit, wat dus blijkbaar iTunes Connect heet.

  Herherher…innnnnnert u zich deze nog…nog?? http://www.onemorething.nl/2012/06/ping-stopt-na-grote-update-itunes/

  Gebruikers zitten gewoon niet op dit soort functies te wachten, want het komt voor geen centimeter van de grond. Na de presentatie hoor je er 0,0 meer over.

 • Profielfoto
  Athomas

  Ik kijk nog regelmatig naar Connect en zie dat artiesten er ook vaak een foto op plaatsen of een releasedatum aankondigen.

 • Profielfoto
  RobbyH

  Hebben ze die bug nu ook opgelost waardoor je ongewenst en onwetend liedjes downloadde op je iphone / ipad uit afspeellijsten via Apple Music?