iPhone SE en iPad Pro 9,7″ nu te bestellen

15 reacties

Apple heeft de Nederlandse en Belgische pre-orders voor de nieuwe iPhone SE en iPad Pro geopend. De apparaten zijn nu via de Online Apple Store vooruit te bestellen en worden tussen 5 en 7 april via post geleverd of zijn bij de Apple Stores.

De iPhone SE (€ 489 – 16GB) is de nieuwe 4-inch telefoon van Apple en is een iPhone 6s in kleinere behuizing. De 9,7-inch iPad Pro (€ 689 – 32GB) is de kleine variant van de 12,9-inch iPad Pro en biedt dezelfde functies.

iPhone SE: kleine krachtpatser

Apple introduceerde de 4-inch iPhone SE tijdens zijn evenement in maart. Het toestel heeft dezelfde behuizing als de iPhone 5s, maar doet van binnen niet onder voor de iPhone 6s met snelle A9-chip met 2GB RAM, 12 megapixel/4K camera en ondersteuning voor “Hey Siri”, zelfs als het toestel niet aan de lader hangt. In tegenstelling tot de iPhone 6s ontbreekt 3D Touch.

Leverbaar in spacegrijs, zilver, goud en rosegoud:

5se-buitenkant

iPad Pro 9,7-inch

De 9,7-inch iPad Pro is de opvolger van de iPad Air 2 en biedt praktisch al het goede van 12,9-inch iPad Pro. Zo is er ondersteuning voor de Apple Pencil, bevat de iPad vier speakers die afhankelijk van de positie altijd voor stereo-geluid zorgen en vormt de snelle A9X-chip het kloppende hart van de kleine iPad Pro. De camera heeft een upgrade naar 12 megapixels gehad.

Leverbaar in spacegrijs, zilver, goud en rosegoud:

ipad-pro-familie-16x9

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  NapO

  ik laat deze ronde lekker passeren. pro is niet intressant,…en de SE al helemaal niet.

 • Profielfoto
  ramrod

  Altijd IPhone gehad , vorige week een WileyFox gekocht , kosten €170 , dubbele sim , losse sd kaart ,batterij gaat net zo lang/kort mee als een IPhone , camera is wel wat minder , ff wennen aan nieuwe OS maar werkt net zo soepel als mn IPhone .

  Ik ga dus geen €600 of meer betalen voor een IPhone .

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook beu begin te geraken om iedere keer mijn zakken zo leeg te laten schudden voor inferieure producten die je na 5 jaar in de vuilnisbak kunt gooien. Gisteren heeft Google de stekker uit Picasa getrokken en is er dus werkelijk niks meer wat ik nog met mijn oude iPad/iPhone kan doen behalve muziek spelen. Op die oude spullen kun je namelijk geen recent IOS meer installeren en geen enkele app werkt nog met die oude IOS. Wat een waardeloze manier van klanten te behandelen…

 • Profielfoto
  ozzie X

  En op die oude Android spullen draait dan wel een nieuw os? Dacht het niet…

  Mijn SE 64gb bestelling is de deur uit. Prima deal wat mij betreft.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Na de iPhone 6 Plus de iPhone 6S gekocht: geweldig apparaat, maar nog steeds iets te groot, en te glad: hij glipt nog steeds graag uit mijn hand.
  Daar ik een hekel aan hoedjes en jasjes etc heb, is dat niet de oplossing.

  Daarom verwelkom ik de komst van een kleinere iPhone, de SE.
  Jammer dat er geen 128 of 256 versie van is, anders was het zonder meer een aankoop van de week/maand geworden.
  Nu maar even wachten op de 7.

 • Profielfoto
  Neowip

  @cenobyte

  Wat een aperte nonsense. Je oude iPad functioneert nog gewoon op dezelfde wijze als toen je hem kocht. Safari doet het gewoon nog net als de apps die je er voor gekocht hebt.

  Er vinden geen updates meer plaats voor die dingen maar daarmee is apparaat nog niet nutteloos.

  Jouw verwachtingspatroon is totaal iirrieel

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ook mijn SE 64GB bestelling is de deur uit.

  Het is geen verplichting om iets nieuws te kopen hoor.
  Elk seizoen komt er nieuwe mode uit die wel wat duurder is dan een iPhone zit daar iemand mee?

 • Profielfoto
  4GTL

  @ozzie X:

  Een Android telefoon krijgt in het algemeen zelfs minder lang ondersteuning dan een iPhone. Keerzijde van de medaille is dan weer dat die Android telefoon nog niet eens 1/3de de prijs heeft van een iPhone.

  Al is het niet onrealistisch dat de iPhone 3x langer ondersteuning krijgt dan de Android telefoon… Komt uiteindelijk zowat op hetzelfde neer.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zijn die dingen nog steeds niet uitverkocht? Het is ook niet meer dan Apple van vroeger.

 • Profielfoto
  gsmaster

  Zou die iPad pro de opvolger zijn van de air 2? Is de pro niet meer voor de ‘professionele’ markt?
  Het zou me niet verbazen als we eind dit jaar of volgend jaar de iPad Air 3 zien.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk wel dat de iPad Pro uiteindelijk weer een gewone iPad zal worden alleen met de specs die wij verdienen.
  Apple zal natuurlijk wel nog even alles proberen om ons te laten doen geloven dat je met een iPad (Pro) net zo productief kunt zijn als met een MacBook Air maar dat is natuurlijk niet zo omdat er iOS op staat en geen OS X. Het is geen Surface ding waar je gewoon Photoshop op kunt zetten die je ook op je Mac hebt.

 • Profielfoto
  wacon

  (duur..) Alternatief voor een iPadPro kan een Modbook zijn. MacBookPro tot tablet omgebouwd. http://www.modbook.com

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Wat een aperte nonsense. Je oude iPad functioneert nog gewoon op dezelfde wijze als toen je hem kocht….

  .
  Dat is helaas meestal pertinent onwaar.

  Veel iPads hebben updates tot en met het laatste iOS gehad die daar op kan. Wat in een aantal gevallen heeft geleid tot een véél tragere iPad. Vervolgens zijn er dan ook gewoon apps die het echt helemaal niet meer doen met dat OS.

  Het ‘blijven functioneren als toen je hem kocht’ geldt alleen voor iPads waar iemand nooit meer wat op heeft geüpdate. Als je het originele iOS en de originele apps zou gebruiken, dan blijft de snelheid gelijk aan de staat waarin je hem kocht ja.

 • Profielfoto
  BomC

  @KarelWillem: eens, maar dat betekent nog niet dat je apparaat per definitie “nutteloos” is zoals Cenobyte beweert. Wel is het zo dat je ‘m misschien niet meer voor bepaalde taken kunt gebruiken. Senhora Cabedal heeft weinig lol meer aan het gebruik van Navigon op haar iPhone 4, maar de meeste overige taken lukken nog prima. Uiteindelijk is het vooral jaloezie op de snelheid van mijn 6s+ geweest die haar ertoe heeft overgehaald een SE te bestellen.

 • Profielfoto
  nomac

  Dinsdagmiddag ook een iPad Pro (what’s in a name) 9’7 inch besteld met bijbehorend pen en nu wachten op de levering…