‘iPhone krijgt in 2017 OLED-scherm’

12 reacties

Apple maakt haast met het ontwikkelen van een OLED-scherm voor de iPhone. Aanvankelijk werd gedacht dat het nog tot 2018 (iPhone 8) zou duren voordat de schermen beschikbaar zijn, maar wellicht krijgt de iPhone 7S in 2017 al zo’n scherm.

Volgens het Japanse zakenblad Nikkei, dat goede contacten bij display­makers heeft, pusht Apple zijn leveranciers LG en Samsung om zo snel mogelijk een OLED-scherm voor de iPhone af te leveren.

Volgens Nikkei is het niet eenvoudig om een high-end OLED-paneel voor smartphones te maken. De prestaties van de schermen degraderen na verloop van tijd, maar Apple zou samen met onder ander LG werken aan technische verbeteringen zodat snel veel schermen van hoge kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Samsung is momenteel het enige bedrijf dat de massaproductie van OLED smartphone-schermen onder de knie heeft.

Voordelen van OLED

OLED-schermen gebruiken minder energie en hebben een realistischere kleurweergave. Dat komt omdat de schermen geen achtergrondverlichting (blacklight) nodig hebben. Dat zorgt voor minder belasting op de accu, dieper zwart en een grotere kijkhoek. Apple zit duidelijk op OLED-techniek te wachten. In een interview zei ontwerper Jony Ive al eens dat een OLED bij donkere, geanimeerde wallpapers echt een verschil kan maken.

An Apple Watch jellyfish swims in deep space, and becomes, Ive said, as much an attribute of the watch as an image. On a current iPhone screen, a jellyfish would be pinned against dark gray, and framed in black, and, Ive said, have “much less magic.”

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  ozzie X

  Samsung is Apple hiermee allang voorgegaan, en nu hebben ze opeens haast om het ook op de markt te brengen? Waarom heeft Apple hier zo lang mee gewacht? Fijn dat ze overstag zijn, jammer dat we waarschijnlijk nog tot september 2017 moeten wachten (iPhone 8?).

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ook een grotere accu en een betere processor.

 • Profielfoto
  MEEUW

  oooo-ledddd- ed- beeee, oooo-ledddd- ed- beeee

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Dan ga ik tot 2017 wachten om m’n iPad mini en iPhone 5c te vervangen voor een 7s plus. :’) Of misschien eerst wachten tot die prijzen ook wat dalen.

 • Profielfoto
  farl4web

  Wat mij niet helemaal duidelijk is uit het artikel, is of Samsung nu wel OLED schermen heeft die niet degraderen na verloop van tijd.

 • Profielfoto
  Nummer 18

  @ozzie X, ik vermoed dat huidige die panelen van Samsung dus ook sneller de geest geven, sneller kleur verliezen etc., bovendien moet je weten dat als Apple deze zou integreren in hun iPhones, het een kwestie is van 100 miljoen panelen/jaar te produceren (tegen een relevante prijs), dit valt niet te onderschatten. Als de technologie nog niet op punt staat, moet je deze ook niet gebruiken, akkoord?

 • Profielfoto
  Nummer 18

  @MEEUW, prachtig gevonden:D

  @farl4web, Nikkei beweert dit, het gaat dus over het algemeen, hij wijst noch op LG noch op Samsung

 • Profielfoto
  jackybe67

  Hmm, op dit moment niet geloofwaardig. Zeker niet nu Foxcomm, Scharp gaat overnemen en waarschijnlijk hiermee ook leverancier van Apple word.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Nummer18, inderdaad. Iedereen roept maar de voordelen van OLED, maar nooit de nadelen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @ozzie X, ik vermoed dat huidige die panelen van Samsung dus ook sneller de geest geven, sneller kleur verliezen etc., bovendien moet je weten dat als Apple deze zou integreren in hun iPhones, het een kwestie is van 100 miljoen panelen/jaar te produceren (tegen een relevante prijs), dit valt niet te onderschatten. Als de technologie nog niet op punt staat, moet je deze ook niet gebruiken, akkoord?

  Klopt volledig, Apple komt meestal niet als eerste met sommige technologie op de proppen. OLed oa. Gewoonweg omdat de technologie op punt staat. Ze hebben dat trouwens zelf al eens gezegd in een interview, dat ze pas iets implementeren als het echt op punt staat. Ik geloof dat dat over het ram geheugen ging (ddr4).

  “De kleuren vergaan na verloop van tijd”, om op de vraag van farlf4web te antwoorden, “Apple is bezig met LG de technologie te verbeteren”, dus ik vermoed dat met verbeteren ze willen zeggen dat de kleuren langer zullen meegaan, maar waarschijnlijk zal dat toch nog niet helemaal op punt staan.

  Nu, als je zelf na een jaar of twee, van smartphone veranderd denk ik niet dat dat een probleem zal zijn. Als je je smartphone langer houd (5j) of meer, dan zou ik er niet op durven verwedden dat die kleuren wat zullen vergaan.

  Ik zelf ben ook nog met mijn iphone 5. Dus ik zal sowieso de iphone 7 kopen. Dan kijk ik wel of de upgrade (7s) de moeite waard is. Anders wacht ik wrss weer tot de 8s of zo:-)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Waarschijnlijk Zou Apple het allang in de planning hebben gehad. Al jarenlang geloof ik, maar ze testten en wachtten totdat er een betere versie uitkwam. Nu willen ze simpelweg dat het sneller komt.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Waarschijnlijk Zou Apple het allang in de planning hebben gehad. Al jarenlang geloof ik, maar ze testten en wachtten totdat er een betere versie uitkwam. Nu willen ze simpelweg dat het sneller komt.