Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone krijgt in 2017 OLED-scherm’

Apple maakt haast met het ontwikkelen van een OLED-scherm voor de iPhone. Aanvankelijk werd gedacht dat het nog tot 2018 (iPhone 8) zou duren voordat de schermen beschikbaar zijn, maar wellicht krijgt de iPhone 7S in 2017 al zo’n scherm.

Volgens het Japanse zakenblad Nikkei, dat goede contacten bij display­makers heeft, pusht Apple zijn leveranciers LG en Samsung om zo snel mogelijk een OLED-scherm voor de iPhone af te leveren.

Volgens Nikkei is het niet eenvoudig om een high-end OLED-paneel voor smartphones te maken. De prestaties van de schermen degraderen na verloop van tijd, maar Apple zou samen met onder ander LG werken aan technische verbeteringen zodat snel veel schermen van hoge kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Samsung is momenteel het enige bedrijf dat de massaproductie van OLED smartphone-schermen onder de knie heeft.

Voordelen van OLED

OLED-schermen gebruiken minder energie en hebben een realistischere kleurweergave. Dat komt omdat de schermen geen achtergrondverlichting (blacklight) nodig hebben. Dat zorgt voor minder belasting op de accu, dieper zwart en een grotere kijkhoek. Apple zit duidelijk op OLED-techniek te wachten. In een interview zei ontwerper Jony Ive al eens dat een OLED bij donkere, geanimeerde wallpapers echt een verschil kan maken.

An Apple Watch jellyfish swims in deep space, and becomes, Ive said, as much an attribute of the watch as an image. On a current iPhone screen, a jellyfish would be pinned against dark gray, and framed in black, and, Ive said, have “much less magic.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone krijgt in 2017 OLED-scherm’
Sluiten