Zesde, waarschijnlijk laatste beta iOS 9.3 en OS X 10.11.4 uitgebracht

8 reacties

Maandagavond heeft Apple de zesde beta van iOS 9.3 en OS X 10.11.4 uitgebracht. Zowel ontwikkelaars als publieke testers hebben de nieuwe beta tegelijk gekregen, een indicatie dat de software erg stabiel en bijna klaar voor definitieve release is.

De nieuwe beta’s komen twee weken voor het Apple-event dat waarschijnlijk op 21 maart plaatsvindt. Dan worden ook de definitieve versies van iOS 9.3, OS X 10.11.4, watchOS 2.2 en tvOS 9.2 verwacht.

iOS 9.3 beta 6 heeft buildnummer 13E5231a en OS X 10.11.4 beta 6 heeft buildnummer 15E61b. Voor ontwikkelaars staat de zesde beta van watchOS 2.2 (build 13V5143a). Er is geen nieuwe beta van tvOS 9.2 verschenen. Zelf de publiek beta testen? Je kunt je aanmelden via http://beta.apple.com.

Voor eindgebruikers

iOS 9.3 en OS X 10.11.4 brengen een aantal nieuwe functies. Waar nachtmodus (night shift) misschien wel de interessantste is. Een overzicht van de opvallendste vernieuwingen.

Night Shift in iOS 9.3.
Night Shift in iOS 9.3 zorgt voor minder blauwtinten in het scherm.

Voor professionals

Systeembeheerder, webdeveloper of app-ontwikkelaar? Bereid je alvast voor op de release van iOS 9.3. Deze twee artikelen zijn relevant:

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik ben benieuwd. Er zat er nog wel wat schoonheidsfoutjes in. En onhandigheden. Hopelijk heeft Apple geluisterd;)

 • Profielfoto
  Nummer 18

  Ik kreeg bij het installeren het set-up menuutje te zien, ingekort weliswaar, eerst het bekende Hello-Bonjour-Hola-schermpje, vervolgens moest ik nog wat wachtwoorden ingeven, hebben jullie dit ook? Bij vorige Beta’s verloopt de boot als een normale reboot, naar dus:)

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Hopelijk zijn de grafische problemen die in de laatste beta zijn opgedoken opgelost. Dadelijk eens proberen.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik heb tot nu toe de bèta’s geïnstalleerd. En mij foto op, dat de NightShift mode tot op heden op de iPhone 5 niet werkt. Wel op mijn iPad.

 • Profielfoto
  JWB

  De vorige beta was bij het beluisteren van muziek via 4G echt slecht voor mijn accuduur. Hopelijk hebben ze dat opgelost in deze versie.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik heb tot nu toe de bèta’s geïnstalleerd. En mij foto op, dat de NightShift mode tot op heden op de iPhone 5 niet werkt. Wel op mijn iPad.

  Het werkt alleen op 64-bits apparaten.

 • Profielfoto
  Vanitas

  Mensen die verwachten dat ze met een beta een goed werkende versie hebben weten niet wat ze installeren..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat zullen we slaaaaaaaapen…..met die nachtmodus.