Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 maart 2016

iOS 9.3 biedt nieuwe opties voor Mobile Device Management

iOS 9.3 brengt niet alleen handige nieuwe functies als Night Shift en een uitgebreide Activiteit-app voor eindgebruikers, maar ook voor beheerders van publieke iOS-apparaten zijn er nieuwe mogelijkheden. De meest opvallende is Multi App Mode.

iOS biedt al langer de optie om een apparaat te beveiligen en slechts één app toegankelijk te maken. In iOS 9.3 wordt het mogelijk om meerdere apps te whitelisten en op een beveiligd homescreen te plaatsen.

Layout homescreen, apps en meer

In een onlangs bijgewerkte versie van de documentatie voor Mobile Device Management doet Apple de nieuwe functies uit de doeken. Beheerders kunnen bepaalde apps blacklisten of alle apps uitschakelen en een whitelist maken apps die uitgevoerd mogen worden. Het is ook mogelijk om de lay-out van het scherm te bepalen. Beheerders kunnen de plaatsing van apps, mappen en snelkoppelingen naar websites bepalen.

Tot slot kunnen beheerders een aangepaste afbeelding en tekst op het lockscreen tonen en is het mogelijk om notificaties voor apps in- en uit te schakelen. Beheerde iPads kunnen onder andere met Apple’s eigen Configurator ingesteld worden. In versie 2.2 (momenteel in beta) zijn de nieuwe opties al te gebruiken. Door in de Mobile Device Management PDF van Apple te zoeken naar “iOS 9.3” zijn de nieuwe functies snel te vinden.

[Tipgever: Dennis]

Reageer op artikel:
iOS 9.3 biedt nieuwe opties voor Mobile Device Management
Sluiten