Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

iOS 9.3.1 uit, lost link-bug in Safari op

Zojuist heeft Apple iOS 9.3.1 uitgebracht. De update volgt ongeveer negen dagen na de release van iOS 9.3 en lost een hardnekkige bug op die ervoor zorgde dat het tikken op links in Safari en Mail voor een aantal gebruikers onmogelijk was.

De update is op de gebruikelijke manier, via Instellingen > Algemeen > Software-update te installeren.

Oorzaak problemen

Apple zei eerder al te werken aan een oplossing voor de niet werkende links. De oorzaak was de Shared Web Credentials Daemon, die liep voortdurend vast bij het openen van links op toestellen met het probleem. Shared Web Credentials deelt inloggevens tussen de browser en apps zodat twee keer inloggen niet nodig is. Alleen gebruikers die een app met ondersteuning voor Shared Credentials geïnstalleerd hadden, ondervonden problemen met links.

Als je javascript in Safari had uitgeschakeld als tijdelijke oplossing, vergeet dit dan niet terug aan te zetten. Doe dit via InstellingenSafari > Geavanceerd (helemaal onderaan).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9.3.1 uit, lost link-bug in Safari op
Sluiten