Intel Inside de iPhone 7?

5 reacties

Geen zorgen, de Intel Inside sticker wordt niet op de iPhone geplakt en Apple gaat zijn eigen, krachtige A-chips niet vervangen door de trage Atom-chips van Intel. Volgens een nieuw gerucht krijgt de iPhone 7 een LTE modemchip van Intel.

Analist Srini Pajjuri heeft van bronnen uit de productieketen vernomen dat Apple 30 tot 40 procent van de modemchips voor de iPhone 7 door Intel wil laten fabriceren. Momenteel is Qualcomm de enige leverancier.

Apple zou minder afhankelijk willen zijn van Qualcomm en daarom de Intel 7360 LTE modem chip in de iPhone 7 willen integeren. Verschillende chips in een model iPhone gebruiken is voor Apple niet vreemd, de iPhone 6s werd ook geleverd met chips van TSMC en Samsung.

Sneller 4G in iPhone 7

Momenteel zouden er ruim duizend medewerkers van Intel werken aan de Intel 7360 LTE-chip voor de iPhone 7. Deze chip werkt volgens de Cat. 9 LTE standaard, dat wil zeggen dat theoretische snelheden tot 450 Mb/s mogelijk zijn. Momenteel haalt de iPhone 6s pieksnelheden van 300 Mb/s. Providers moeten dit natuurlijk wel ondersteunen en ook Qualcomm zal met een gelijkwaardige chip moeten komen.
iPhone 6 binnenkant teardown ifixit-16x9
Hoewel het LTE-model nu nog een apart chip is, wil Apple deze naar verluidt direct in zijn eigen chips inbouwen. Intel zou hier een rol bij kunnen spelen, want Qualcomm levert alleen losse chips. Of de iPhone 7 echt ‘Intel Inside’ heeft weten we in september, dan wordt het nieuwe vlaggenschip verwacht.

Via: NDTV

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  no_poo

  Maar stel dat hij toch een Intel processor krijgt; kun je dan dual booten met Windows?

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Er bestaat geen kans dat dat dan niet kan, no_poo

 • Profielfoto
  Chytin

  Maar stel dat hij toch een Intel processor krijgt; kun je dan dual booten met Windows?

  Apple houdt, net als zijn gebruikers, niet van inferieure besturingssystemen.
  Ik verwacht het dus niet. Overigens gaat het hier alleen om een LTE chip van Intel, de ARM gebaseerde CPU (de A10) wordt weer gewoon door Apple ontwikkeld. Die boot (CPU’s voor smartphones/tablets) heeft Intel gemist.

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Natuurlijk wel. Als er iets van Intel in het toestel komt heb je automatisch ondersteuning voor Windows.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Maar stel dat hij toch een Intel processor krijgt; kun je dan dual booten met Windows?

  Alsjeblieft niet :-O Ik wil een telefoon dat werkt!