‘Instapmodel 9,7-inch iPad Pro duurder, meer geheugen’

23 reacties

Apple zou van plan zijn het instapmodel van de maandag te onthullen 9,7-inch iPad Pro voor honderd euro meer in de markt te zetten dan de huidige iPad Air 2. Dat meldt scoop­tijger Mark Gurman (9to5Mac) op basis van zijn eigen, vaak betrouwbare bronnen.

De kleine iPad Pro zou een vanaf-prijs van € 599 krijgen en standaard met 32GB geheugen geleverd worden. De iPad Air 2 heeft momenteel een vanaf-prijs van € 499, maar wordt standaard met 16GB opslag geleverd.

iPad-lineup wordt uitgedund

Naast het instapmodel komen er volgens Gurman ook een 128GB-versies van de 9,7-inch iPad Pro, een met en een zonder 4G. Het is onduidelijk hoeveel deze gaan kosten, op een 64GB-variant hoeven we niet te rekenen. Verder zou Apple de iPad Air 2 voor een onveranderde prijs blijven verkopen en wordt de iPad Air 1 samen met de iPad Mini 2 uitgefaseerd.

ipadlineupna21maart
Klik/tap voor groter.

Kleiner maar volledig

De 9,7-inch iPad Pro wordt naar verwachting op maandag 21 maart onthuld tijdens het Apple-event. De iPad zou net als de 12,9-inch iPad Pro een A9X-chip, 4GB geheugen, Smart Connector voor accessoires en ondersteuning voor de Apple Pencil krijgen. Naast de iPad Pro worden ook een 4-inch iPhone SE en nieuwe bandjes voor de Apple Watch verwacht. Of de Mac ook aandacht krijgt is onduidelijk.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Lonestar

  Ben wel nieuwsgierig naar het apparaat.
  Maar zal er geen aanschaffen aangezien me twee jaar oude iPad Air nog prima mee kan.:lol:

 • Profielfoto
  no_poo

  De iPad Pro heeft naar mijn mening toch echt het perfecte formaat. Zeker als je kijkt naar functies als tekenen en AstroPad wil je echt geen kleiner scherm hebben op een ‘Pro’ device.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Als ze hun marktaandeel niet meer willen zien slinken kunnen ze beter deze aan dezelfde prijs verkopen als Air2…..

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Weer duurder, absurd.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wel, liever 32€ en 100€ duurder dan verder te gaan met een 16GB model. Dat is gewoon absurd. Nu, ik had liever 64GB gezien + die 100€ maar hey, dan vraag ik weer teveel:-)

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Apple zou beter al haar prijzen met 100 tot 150 Euro laten zakken om terug een beetje realistischer te worden.
  En zoals Jackybe67 al zegt: Apple is behoorlijk veel terrein aan het verliezen in de tabletmarkt omwille van de hoge prijzen. Voor zover ik kan lezen (en de cijfers die ik kan vinden betrouwbaar zijn), is de iPad Pro ook niet bepaald een groot verkoopsucces. Heel benieuwd naar volgende week…

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Apple is behoorlijk veel terrein aan het verliezen in de tabletmarkt omwille van de hoge prijzen. Voor zover ik kan lezen (en de cijfers die ik kan vinden betrouwbaar zijn), is de iPad Pro ook niet bepaald een groot verkoopsucces.

  Misschien wordt het tijd om een inzamelingsactie voor Tim Cook te houden; het gaat zó slecht met zijn bedrijf dat hij droog brood moet eten als het nog even zo doorgaat…

 • Profielfoto
  polansky

  Ze zijn helemaal gek geworden bij Apple, zeker ook omdat het de naam ‘Pro’ eigenlijk niet zou mogen hebben.

 • Profielfoto
  App69

  @ Polansky, niet gek geworden. Eerder hebzuchtig.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben ook wel nieuwsgierig naar dit ding maar ik denk niet dat dit hem zal worden. Mogelijk dat ik mijn iPad Air 1 inruil voor een Air 2 maar ach ik doe alleen een beetje surfen op de iPad dus dan is een Air 1 meer dan prima.
  .
  600,- + 100,- voor het pennetje + 150,- ? voor het toetsenbord dan kun je denk ik beter een MacBook kopen want dan ben je veel completer en heb je een echt volwaardig OS.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  kijk als ze nu de iPad Air 2 opvolger van een hoger/langer breedbeeldscherm voorzien, hem zeg maar oprekken tot formaat A4 (scherm+behuizing/bezel), wat nog steeds onder de grootte van de iPad Pro zit. dan ben ik hem bereid te kopen voor die prijs. de Pro is mij te groot, de mini te klein. en de iPad Air die ik nu heb.. is me te onpraktisch om fatsoenlijk op te tekenen.

 • Profielfoto
  MvdM

  En ook voor de nieuwe iPad zullen ze vast wel weer bedacht hebben dat het winstgevender is losse voorhoezen en achterhoezen in de handel te brengen.

 • Profielfoto
  App69

  dat het winstgevender is losse voorhoezen en achterhoezen in de handel te brengen.

  Yep. Persoonlijk gebruik ik een Armor Fiber Skin van Bodyguardz en een 9H glasbescherming.

 • Profielfoto
  polansky

  Da’s waar App.

  Ik blijf erbij dat ik zo’n iPad pas zou kopen als ze er OS X op zouden zetten. Van een ‘Pro’ device verwacht ik gewoon dat ik daar alles mee kan doen wat ik ook op mijn Mac kan doen.

  Geen geleuter met halfbakken apps, maar gewoon een volle versie van Photoshop en Illustrator.

 • Profielfoto
  App69

  Van een ‘Pro’ device verwacht ik gewoon dat ik daar alles mee kan doen wat ik ook op mijn Mac kan doen.

  Volledig mee eens. En nu gaat  overal ‘Pro’ op kleven en meer €’s vragen.
  De ramen zijn nog niet geplaatst op hun Mothership en ze zijn ze al stilletjes aan het ingooien.

 • Profielfoto
  BomC

  @Polansky: “Ik blijf erbij dat ik zo’n iPad pas zou kopen als ze er OS X op zouden zetten. Van een ‘Pro’ device verwacht ik gewoon dat ik daar alles mee kan doen wat ik ook op mijn Mac kan doen”.

  Wat je dus eigenlijk wilt is een Mac – maar die is er al.

  Wat betekent het woord “Pro” eigenlijk? Dat is nergens vastgelegd, maar je mag er vanuit gaan dat je er “professioneel” mee aan de slag kan. De eisen daarvan verschillen nogal per beroep (zoals eigenlijk voor elke computer geldt).

  De vraag is naar mijn idee niet zozeer wat een iPad Pro minder kan dan een Mac, maar meer wat een iPad Pro toevoegt aan de huidige Air 2. Voor alle (penloze) “Pro”-toepassingen is die ongeveer even geschikt als deze nieuwe Pro.

  Dat laat eigenlijk, naast een paar kleine verbeteringen, de pen als enige onderscheidende kenmerk over (er is nou niet bepaald een tekort aan keyboard cases voor de Air 2) en of dat genoeg is betwijfel ik. Als je echt met die pen wilt gaan werken neem je, naar ik aanneem, een iPad Pro 13″.

 • Profielfoto
  djneo

  Alsjeblieft niet he, de iPad air 2 kan niet nog een jaar de iPad van 500 euro blijven, dat ding word oud

  Die nieuwe iPad word gewoon de Air 3, niet de Pro Mini want dat is een vreselijke naam.

 • Profielfoto
  App69

  Die nieuwe iPad word gewoon de Air 3, niet de Pro Mini want dat is een vreselijke naam.

  Pro Mini slaat inderdaad nergens op. We zullen zien morgen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Van een ‘Pro’ device verwacht ik gewoon dat ik daar alles mee kan doen wat ik ook op mijn Mac kan doen.

  Volledig mee eens. En nu gaat  overal ‘Pro’ op kleven en meer €’s vragen.
  De ramen zijn nog niet geplaatst op hun Mothership en ze zijn ze al stilletjes aan het ingooien.

  Gewoon even ter informatie, de ramen staan wel degelijk al geplaatst… Maar dit terzake:p

  Ik ben het wel eens met de meeste commentaren, maar ik zie iOS X (in de toekomst dan, want nu is het nog iOS 9) wel groot worden. Ik denk dat er een grote mogelijkheid is in de toekomst van “Apps”. Als je kijkt naar wat ze op een van hun vorige WWDC’s gezegd hebben “Apps op de tv is de toekomst”. Wel, persoonlijk geloof ik daar ook wel in. Je moet niet verder kijken dan smartphones, de Apps zijn zo populair en worden steeds uitgebreider.

  Natuurlijk gingen ze 100€ meer vragen voor 32gb ipv 16gb, maar dat is Apple, ik had niet anders verwacht, jij wel?

  Aan de andere kant moeten we ook onze overheid de schuld geven van de lage waarde van de €€€, vorig jaar heeft Apple de europese prijzen opgetrokken om gelijk te zetten met de $. Wat dan resulteert in hogere prijzen. Jammer voor ons, maar als zelfstandige volkomen begrijpelijk.

  Het optrekken naar een iPad A4 formaat zou inderdaad realistischer overeenkomen voor een tekenaar die op A4 papier tekent. Ik denk dat Apple hier nog een goeie zet mee zou kunnen doen. Maar goed, ik ben toch benieuwd wat er morgen gepresenteerd zal worden, want iedereen doet net alsof het on-interessant zal zijn, (wat ook kan, maar dat denk ik persoonlijk niet).

  Waarom het kan: wel, het is meer een bijkomend event, niet echt WWDC content.

  Maar toch blijf ik nieuwsgierig. Al is het maar de Apple watch 2, dan hoop ik echt op vele verbeteringen. Maar tegenwoordig is blijkbaar iedereen Apple-onvriendelijk dat ik me niet kan inbeelden dat ze voor zo een mensen ook maar één iets positief zullen kunnen zeggen/tonen.

  Ik weet ook wel, we hebben dringend een upgrade nodig van de Mac Pro, daar is geen twijfel mogelijk, Apple was ooit echt de eerste met alles, wel niet echt de eerste maar wel de eerste die het “beter” uitbracht. Ik weet dat ze het nog kunnen, maar kijk, als je verhalen leest dat Intel achter zit met het leveren van bepaalde onderdelen als de CPU, dan weet je ook genoeg. Iedereen die Apple echt kent weet ook dat ze pas technologie zullen implementeren in hun producten als die technologie ook echt goed werkt, (bv. OLed, ddr4).

  OLed en ddr4 ram geheugen is ook nog relatief duur, iedereen klaagt nu al dat het zo duur is, maar we willen wel de nieuwste technologie…

  Enfin, niet dat ik met geld kan smijten:-)

  Wel, dat moest me eens van het hart blijkbaar:-)

 • Profielfoto
  janbergstra

  Benieuwd of na de “iPhone SE” de “iPhone Classic” of de “LC” uitkomt;)

 • Profielfoto
  App69

  Wel, dat moest me eens van het hart blijkbaar…

  Dat is duidelijk.
  Ook al ga ik de nieuwe iPad kopen, vind ik dat  hebzuchtig is geworden.
  Meer niet.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wel, dat moest me eens van het hart blijkbaar…

  Dat is duidelijk.
  Ook al ga ik de nieuwe iPad kopen, vind ik dat  hebzuchtig is geworden.
  Meer niet.

  Daar geef ik je zeker gelijk in, en zoals ik al zei, ik snap vele reacties ook wel, vele “pro” mensen zijn in de kou gelaten door Apple, en niet de laatste tijd maar toch al enige jaren.

  Ik ben zeker akkoord dat er nieuwe upgrades moeten komen, zeker voor de mensen die bv een Mac Pro gebruiken. Maar om ze daarvoor volledig af te kraken, (ik spreek nu niet over jou maar in het algemeen), de laatste tijd is het echt erg.

  Nu ja, dat krijg je natuurlijk als je altijd erg goed spul uitbrengt, en dan even de bocht misslaat:-)

 • Profielfoto
  App69

  Het bizarre, en dat kom ik ook op Amerikaanse  sites tegen, is dat ze de komende iPad en iPhone afbreken omwille van 6 maand oude hardware terwijl ze nog zeer tevreden zijn over hun iPad Air 1gen.
  Hoe ze de nieuwe iPad ook gaan noemen, hem kopen doe ik toch.
  Ik kijk nog liever naar de keynote vanavond dan naar de rommel die er tegenwoordig op de tv komt.
  En ja, de pro gebruikers laat  in de kou staan. Is naar mijn mening langzaam begonnen met de introductie van de iPhone en later de iPad.