Instagram test niet-chronologische feed

2 reacties

Instagram gaat Facebook achterop met een niet-chronologische feed, als experiment in ieder geval. Het sociale sociale fotonetwerk gaat straks foto’s die -volgens het algoritme van Instagram- het meest interessant voor jou zijn als eerst tonen.

Momenteel worden nieuwe posts als eerst getoond, maar de volgorde zal de komende tijd worden gesorteerd op relevantie. In tegenstelling tot Facebook worden er geen foto’s of video’s weggelaten in de timeline.

Gemiddelde gebruiker mist 70 procent

Instagram schrijft in de aankondiging dat gebruikers gemiddeld 70 procent van de geplaatste foto’s missen, voornamelijk door wereldwijde tijdsverschillen. Zonde als bijvoorbeeld je favoriete artiest een nieuwe post plaatst. De nieuwe feed wordt momenteel bij ongeveer 10 procent van de gebruikers getest. Wanneer de functie naar alle gebruikers wordt uitgerold is vooralsnog onduidelijk.

Niet alle Instagram-gebruikers zijn even enthousiast over het voornemen van het fotonetwerk. “NO! Don’t fuck with it. There’s my feedback!” en “This is the exact reason why I closed my FB page. No one could see anything I was posting.” zijn enkele reacties op de aankondiging.

Twitter en Facebook

Alle grote sociale netwerken lijken de niet-chronologische feed te omarmen. Facebook pionierde de tijdslijn die door een algoritme gesorteerd wordt en ook Twitter gaat binnen afzienbare tijd de ‘beste Tweets‘ boven de chronologische timeline tonen.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Jerry.w

    Een klein gedeelte van 10%? 10% zijn wel heel veel gebruikers als 100% alle instagram gebruikers zou betreffen.

  • Profielfoto
    Mac Daddy

    1 van de grootst frustrerende functies van Facebook komt dus naar Instagram. Dat is echt balen. Ik volg gewoon net genoeg mensen om terug te kunnen scrollen in Instagram waardoor ik sowieso weinig mis. En daarnaast nog iets. Wat is er zo erg aan iets missen?