Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

Instagram test niet-chronologische feed

Instagram gaat Facebook achterop met een niet-chronologische feed, als experiment in ieder geval. Het sociale sociale fotonetwerk gaat straks foto’s die -volgens het algoritme van Instagram- het meest interessant voor jou zijn als eerst tonen.

Momenteel worden nieuwe posts als eerst getoond, maar de volgorde zal de komende tijd worden gesorteerd op relevantie. In tegenstelling tot Facebook worden er geen foto’s of video’s weggelaten in de timeline.

Gemiddelde gebruiker mist 70 procent

Instagram schrijft in de aankondiging dat gebruikers gemiddeld 70 procent van de geplaatste foto’s missen, voornamelijk door wereldwijde tijdsverschillen. Zonde als bijvoorbeeld je favoriete artiest een nieuwe post plaatst. De nieuwe feed wordt momenteel bij ongeveer 10 procent van de gebruikers getest. Wanneer de functie naar alle gebruikers wordt uitgerold is vooralsnog onduidelijk.

Niet alle Instagram-gebruikers zijn even enthousiast over het voornemen van het fotonetwerk. “NO! Don’t fuck with it. There’s my feedback!” en “This is the exact reason why I closed my FB page. No one could see anything I was posting.” zijn enkele reacties op de aankondiging.

Twitter en Facebook

Alle grote sociale netwerken lijken de niet-chronologische feed te omarmen. Facebook pionierde de tijdslijn die door een algoritme gesorteerd wordt en ook Twitter gaat binnen afzienbare tijd de ‘beste Tweets‘ boven de chronologische timeline tonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Instagram test niet-chronologische feed
Sluiten