Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

Inchecken via Facebook Messenger bij KLM

Facebook is bezig Messenger te transformeren tot een platform dat ook voor bedrijven nuttig is. KLM is nu aangehaakt met volledige dienstverlening via Facebook Messenger. Inchecken, omchecken en service werkt nu volledig via de chat-app.

KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die Messenger gebruikt. Bij het boeken van een ticket kunnen klanten voortaan kiezen om alle communicatie en ontvangst van tickets via de chat-app te laten verlopen.

Voor de incidentele reiziger

KLM heeft een prima iOS-app, maar die wordt vooral door frequente reizigers gebruikt. De luchtvaartmaatschappij ziet Facebook vooral als manier om de incidentele reiziger snel van dienst te zijn. Door alles via Facebook te regelen is het aanmaken van een account niet nodig en weet de klantenservice meteen wie de klant met een vraag is.

WhatsApp

De luchtvaartmaatschappij stuurt een boekingsbevestiging, check-in herinneringen, een boarding pass en status-updates over eventuele vertragingen via Messenger. KLM is ook in gesprek met WhatsApp -ook van Facebook- om dezelfde functionaliteit aan te bieden, al zijn die gesprekken nog in een vroeg stadium. (via: RTL Z)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.