Gynzy en Xando helpen iPad de basisschool te veroveren

3 reacties

Wie onderwijs zegt, zegt steeds vaker Chromebook. Google heeft met zijn goedkope laptops een aantrekkelijk aanbod voor onderwijsinstellingen. Het nieuwe iPad-aanbod van softwaremaker Gynzy en Apple Premium Reseller Xando is echter ook niet mis.

De twee bedrijven bieden basisscholen een iPad voor 60 euro per leerling per jaar aan. De iPad mag mee naar huis en bevat ook oefensoftware van Gynzy die reguliere werkboeken kan vervangen.

Klein rolletje voor Apple

Gynzy is een Nederlandse softwaremaker voor het onderwijs, de software van het bedrijf wordt op ongeveer 4000 Nederlandse basisscholen gebruikt. Zij kunnen hun werkboeken direct vervangen door de iPads, die vanaf volgend schooljaar geleverd worden. Xando, die naast APR ook ‘Apple Solution Expert Onderwijs’ is, zorgt voor de hardware en implementatie.

Voor 60 (iPad Mini) of 90 euro (iPad Air) per leerling per jaar wordt de iPad voor basisscholen financieel haalbaar. Al die kids met een eigen iPad, daar wordt Apple ook blij van. De rol van Apple is dan ook het (financieel) ondersteunen van deze ontwikkeling. Een ding is zeker: als Apple de knip trekt, is het ongetwijfeld een goede methode. Of zouden ze in Cupertino als een blok voor Dieuwertje zijn gevallen?

Focus op onderwijs in iOS 9.3

Het leek lange tijd alsof Apple’s ambities in het onderwijs niet veel verder gingen dan iTunes U. Met iOS 9.3 komt daar echter verandering in. iOS 9.3 krijgt een serieuze beheeromgeving voor leerlingen met de mogelijkheid om accounts in bulk aan te maken en biedt de mogelijkheid om een iPad met meerdere leerlingen te delen, iedere leerling kan op zijn eigen account inloggen. Tot slot komt Apple met een Classroom-app waarmee docenten op de iPads van de leerlingen kunnen kijken en bij opdrachten kunnen assisteren. iOS 9.3 wordt eind maart verwacht.
ios9.3-school

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  60 á 90 € per iPad? Hoe kan da zo goedkoop?

 • Profielfoto
  SvS

  60 á 90 € per iPad? Hoe kan da zo goedkoop?

  Ze maken behoorlijk winst op onze aankopen en daarmee subsidiëren ze het.

 • Profielfoto
  websania

  Er stond ook “per leerling per jaar”, maar nergens na hoeveel jaar een dergelijke iPad dan vervangen gaat worden? Dan kun je uitrekenen hoeveel er werkelijk per iPad betaald wordt.
  Ik geloof niet dat het gesubsidieerd wordt van onze aankopen.