Google Maps met 3D Touch en tussenstops

3 reacties

Google heeft zijn Maps-app bijwerkt met een aantal kleine, maar erg nuttige functies. De app omarmt eindelijk 3D Touch van de iPhone 6s op het icoon en laat je zo snel naar huis of werk navigeren. Daarnaast is er een tussenstop-functie toegevoegd.

De tussenstop-functie laat je een omweg maken naar een tankstation, restaurant, supermarkt of andere plaats. Je kunt de plaats direct bij het navigeren kiezen en de route wordt aangepast.

Tussenstop toevoegen in Google Maps

Een tussenstop is direct toe te voegen via het zoek-icoon dat altijd zichtbaar is in het navigatie-scherm. Na het kiezen van een categorie worden direct suggesties voor de snelste omweg getoond. Het voorkomt ook dat de navigatie je gaat tegenspreken als je van de route afwijkt om naar een tussenstop te rijden.

3D Touch in Google Maps werkt alleen als je een thuis- of werkadres op hebt gegeven. Dit doe je via het menu Instellingen > Thuis- of werkadres bewerken. Apple Maps werd met de release van iOS 9 al voorzien van 3D Touch op het icoon, maar heeft geen tussenstop-functie.
maps-stops-001

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  tussenstop?! ik snap niet dat dat pas in 2016 uitgevonden is in een navigatie.
  Maar een adres intikken tussendoor gaat nog steeds niet ….

 • Profielfoto
  IsSidha

  Omdat het om gratis apps gaat.. daarvan is de functionaliteit bedroevend, leuke hulpjes voor de kids als ze er met de skelter op uit trekken.

  TomTom en Navigon hebben al jaren en jaren en jaren tussenstops en nog veel meer fraaie dingen die bij alle gratis map apps steevast ontbreken.

 • Profielfoto
  Kippewit

  @IsSidha Ik heb nochtans mijn Navigon ruim twee jaar geleden ingeruild voor (gratis) Waze op mijn iPhone. In tegenstelling tot de Navigon stuurt Waze me niet door landweggetjes (ook al stel je in dat dat niet mag), schat Waze de tijd juist in, is Waze elke dag up-to-date en hoef je niet via een omslachtige manier (aparte software, ding met een usb-kabeltje aan je computer hangen) te updaten. Bovendien kan je in Waze al jaren tussenstops invoeren.
  Kortom: Waze heeft me nog nooit in de steek gelaten en ik vind het absoluut geen speeltje voor de kinderen, ook al is het gratis.