Google Docs en Foto’s ondersteunen nu iPad Pro en Live Photos

5 reacties

Meer dan 4 maanden na de introductie van de iPad Pro is Google erin geslaagd beperkte ondersteuning voor de 12,9-inch tablet toe te voegen aan de Google Docs en Spreadsheets-apps. Google Foto’s is ook geüpdatet met ondersteuning voor Live Photos.

Google Docs en Spreadsheets ondersteunen nu de native resolutie van de iPad Pro en tonen het volledige Pro-toetsenbord. Ondersteuning voor iOS 9-functies zoals Split View en multitasking ontbreekt nog.

Door de kleine update zijn de populaire Google Docs en Spreadsheets-apps weer normaal bruikbaar voor iPad Pro-bezitters. Echt productief wordt het door het ontbreken van Split View nog niet. Het is op zijn minst opmerkelijk dat Google -dat bekend staat om zijn iOS-apps van hoge kwaliteit- meer dan 9 maanden na WWDC 2015 nog amper iOS 9-functies ondersteunt.

docsipadpro
Google Docs met native toetsenbord op de iPad Pro (screenshot: sixcolors)

Het kan wel

Dat het wel kan bewijst Google Foto’s. De iOS-app van de fotodienst met vrijwel onbeperkte opslag is bijgewerkt en biedt nu ondersteuning voor Live Photos van de iPhone 6s. Deze zijn in de Google-apps te bekijken door stevig op het scherm te drukken. De browserversie van Google Foto’s ondersteunt de kort bewegende kiekjes nog niet, daar verschijnen ze als gewone .jpg.

Tot slot heeft Google Foto’s in tegenstelling tot Google Docs wel ondersteuning voor Split View en multitasking op de iPad Pro en iPad Air 2.

fotoslive
Live Photos bekijken en uploaden met Google Foto’s.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Jerry.w

  ‘Na meer dan 4 maanden is Google erin geslaagd ondersteuning voor beperkte ondersteuning de iPad Pro toe te voegen aan zijn Google Docs en Spreadsheets-apps.’
  Ik begrijp hieruit dat google erin geslaagd is ondersteuning voor beperkte ondersteuning toe te voegen, of is dit weer een gevalletje artikel niet doorlezen voor het posten?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Is dat een retorische vraag?

 • Profielfoto
  Kevin

  Is er iemand die Google Docs echt gebruikt?

 • Profielfoto
  Needler

  Het is op zijn minst opmerkelijk dat Google -dat bekend staat om zijn iOS-apps van hoge kwaliteit.

  Apps van Google van hoge kwaliteit? Ze vreten batterij (net als Facebook), houden zich totaal niet aan iOS standaarden (dringen Android standaarden op) en monitoren alles wat je doet. Youtube is de enige Google app die ik op mijn telefoon heb staan.

 • Profielfoto
  Dorkiban

  @needler: +1