Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 maart 2016

Google-app gaat praten, wordt beetje Siri

Siri krijgt er een nuttig zusje bij. De Google-app geeft nu ook op iOS bij gesproken zoekopdrachten een gesproken antwoord terug. Eerder lanceerde Google deze functionaliteit al voor Android. Op iOS vullen Siri en de Google-app elkaar prima aan.

Gezellig keuvelen laat Google graag aan Siri over, de app reageert alleen op zoekopdrachten waarbij spraak ook echt iets toevoegt. Denk aan de uitspraak van vertaalde woorden en feiten zoals de hoofdstad van een stad.

Slimmer, maar beperkter dan Siri

Een aantal voorbeelden. Op de dikgedrukte antwoorden wist Google wel een antwoord, maar Siri niet. Aan de andere kant kan Google op iOS geen systeeminstellingen aanpassen, mensen bellen of een wekker zetten. Het plannen van een route is met Google wel mogelijk, al moet daar Google Maps voor geïnstalleerd zijn.

  • Hoe zeg je ‘Dat is geweldig’ in het Spaans? En in het Frans?
  • Wat betekent ‘gezelligheid’?
  • Hoe fiets ik naar de Euromast?
  • Wat is de hoofdstad van Brabant? Hoeveel mensen wonen daar?
  • Hoeveel is 49 maal 22?
  • Wat is de topsnelheid van de Python?
  • Welke vluchten zijn er van Amsterdam naar Barcelona?
Reageer op artikel:
Google-app gaat praten, wordt beetje Siri
Sluiten