Google-app gaat praten, wordt beetje Siri

9 reacties

Siri krijgt er een nuttig zusje bij. De Google-app geeft nu ook op iOS bij gesproken zoekopdrachten een gesproken antwoord terug. Eerder lanceerde Google deze functionaliteit al voor Android. Op iOS vullen Siri en de Google-app elkaar prima aan.

Gezellig keuvelen laat Google graag aan Siri over, de app reageert alleen op zoekopdrachten waarbij spraak ook echt iets toevoegt. Denk aan de uitspraak van vertaalde woorden en feiten zoals de hoofdstad van een stad.

Slimmer, maar beperkter dan Siri

Een aantal voorbeelden. Op de dikgedrukte antwoorden wist Google wel een antwoord, maar Siri niet. Aan de andere kant kan Google op iOS geen systeeminstellingen aanpassen, mensen bellen of een wekker zetten. Het plannen van een route is met Google wel mogelijk, al moet daar Google Maps voor geïnstalleerd zijn.

 • Hoe zeg je ‘Dat is geweldig’ in het Spaans? En in het Frans?
 • Wat betekent ‘gezelligheid’?
 • Hoe fiets ik naar de Euromast?
 • Wat is de hoofdstad van Brabant? Hoeveel mensen wonen daar?
 • Hoeveel is 49 maal 22?
 • Wat is de topsnelheid van de Python?
 • Welke vluchten zijn er van Amsterdam naar Barcelona?

googlepraat-001

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Op het gebied van marketing kan Google nog aardig wat van Apple leren.

  Als er een nieuwe taal in Siri beschikbaar is wordt dat op een event met veel toeters en bellen gelanceerd, maar van Google hoor je bijna niks. Nederlands wordt officieel sinds 2010 “gedeeltelijk” ondersteund, maar het viel me enkele maanden geleden al op dat Google Now ineens enorm veel kan in het Nederlands.

  Geen flauw idee wanneer ze dat hebben toegevoegd.:roll:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Moet eerlijk zeggen dat ik me soms serieus afvraag waarom ik nog een iPhone heb gezien de vaak beter werkende functionaliteit van Google.

 • Profielfoto
  Afroman

  Je kunt tegenwoordig haast geen slechte telefoon kopen. Uiteraard is het ene beter in die ene taak dan de ander maar met alle nieuwe telefoons tegenwoordig kom je overal goed mee uit de voeten. Die eeuwige oorlog tussen iOS en Android is vandaag de dag helemaal useless.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Vorige week hebben we ons meermalen verbaasd over de functionaliteit die Google (Now) bood op onze telefoons.

  Zowel gevraagd als ‘ongevraagd’ wordt de hulp van Google steeds beter.

 • Profielfoto
  Niels

  Blijft alleen nog de vraag of je voor die extra functionaliteit je complete privacy wilt overdragen aan Google…

  Qua software functionaliteit loopt Google overigens al langer voor, Apple focusssed zich vooral op eenvoud en bedieningsgemak. Het mooie van een iPhone is dan ook dat je min of meer het beste van twee werelden hebt, immers zo goed als alles van Google staat ook gewoon in de app store.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Die eeuwige oorlog tussen iOS en Android is vandaag de dag helemaal useless.

  Android of iOS is een iets andere benadering met hetzelfde doel.. evenals Windows en OSX.. gebruik datgene wat je zelf het fijnste vind voor hetgeen jij er zelf mee wil

  Dat gezegd hebbende.. het zijn juist de apps die iets maken of breken.. na de 20ste Android app die meteen ongevraagd reclame sms’jes begint te sturen heb ik mijn Samsung het raam uitgemieterd.. Onlangs na wat stoeien met Windows 10 blijken er daar apps in de store te staan die alleen maar werken nadat je het een 5-star rating hebt gegeven..

  De Google apps worden echter steeds beter en sommige hebben al de Apple apps vervangen.. vooral de mogelijkheid om meerdere accounts tegelijk te gebruiken vind ik geweldig..

 • Profielfoto
  IsSidha

  Blijft alleen nog de vraag of je voor die extra functionaliteit je complete privacy wilt overdragen aan Google…

  Daar heb ik op zich niet eens zo’n probleem mee. Uiteindelijk doe je dat met Apple ook alleen is Apple wat duidelijker over hetgeen wat ze ermee doen, namelijk niks want het is encrypted. Dat weet je van Google dus niet, en ook niet wat ze nu eigenlijk van je weten en met wie ze het allemaal delen en verkopen.

 • Profielfoto
  snipper

  Die eeuwige oorlog tussen iOS en Android is vandaag de dag helemaal useless.

  Zonder concurrentie zou die ene partij die over is geen enkele moeite meer hoeven doen om klanten vast te houden. Lijkt me dus niet helemaal zinloos, die ‘oorlog’. Ik zie het als gezonde competitie.

  Overigens wacht ik voorlopig met praten tegen Siri / Google. In de voorwaarden staat bij Siri bijvoorbeeld, dat alle ‘gesprekken’ niet alleen opgenomen en geanalyseerd maar ook bewaard worden, in datacenters van Apple. Gaat allemaal wat ver voor het zetten van een wekkertje vind ik.

 • Profielfoto
  Zakske

  In de voorwaarden staat bij Siri bijvoorbeeld, dat alle ‘gesprekken’ niet alleen opgenomen en geanalyseerd maar ook bewaard worden, in datacenters van Apple. Gaat allemaal wat ver voor het zetten van een wekkertje vind ik.

  Bij Google heb je een duidelijk overzicht van alles wat je ooit gezegd hebt, en kun je items verwijderen of het opslaan van je stem uitzetten. Het is jammer dat je bij Apple geen toegang tot die data hebt.