GIF Brewery 3 is een Zwitsers zakmes voor gifjes

12 reacties

Gif-plaatjes bestaan al heel lang, maar zijn toch hip. Alle grote sociale media accepteren de kort bewegende plaatjes en op internet is een eindeloze collectie te vinden. Als je zelf een gifje wil maken, is er een nieuwe app die het downloaden waard is.

GIF Brewery 3 is nieuw en erg compleet, maar toch eenvoudig in gebruik. De app is tot 12 maart gratis te downloaden. Als bron kan een schermopname, video of webcam gebruikt worden. Wij lichten een aantal functies uit.

Video naar gif

Filmpje gevonden dat je om wil zeggen naar een gifje? Na het kiezen van het bronbestand krijg je een scherm met een preview en werkbalken. Onderaan selecteer je waneer het gifje moet beginnen en eindigen. Daarna kunnen de knoppen bovenaan gebruikt worden om het gifje te croppen, tekst toe te voegen of meerdere tekstfragmenten te laten verschijnen.
gifbrew-001

iPhone-scherm naar gif

Sluit de iPhone via USB aan en kies voor camera als bron. Vervolgens schakel je via het pijltje naast de opname-knop de camera over naar iPhone als bron. De opname verschijnt daarna automatisch in GIF Brewery en kan verder bewerkt worden.
gifbrew-002

Optimale export

Gif-bestanden worden omdat het losse frames zijn al snel erg groot. Daarom is het voordat je op de exporteer-knop (links) drukt, eerst de instellingen (meest rechts) te optimaliseren. Het makkelijkst is om ‘Calculate frame count & delay’ aan te zetten en de waarde te verlagen. Ook het aantal kleuren aanpassen helpt. Vervolgens kun je met een klik op de meest linkse knop het eindresultaat en de grootte bekijken. Je kunt er ook nog instellen of het gifje zich moet herhalen.
gifbrew-003

 • GIF Brewery 3 is tot 12 maart gratis in de Mac App Store (normaal € 4,99).

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Leuk leuk leuk leuuuuuk…(y)

 • Profielfoto
  Broer T.

  Heel leuk, maar alleen voor OS 10.11. Ga ik daarvoor overstappen, of ga ik daarvoor niet overstappen…?

 • Profielfoto
  Gitte65

  “GIF Brewery 3 kan niet worden geïnstalleerd, omdat OS X versie 10.11 of hoger is vereist…..”
  Dat is dan weer jammer, ik werk nog met Yosemite

 • Profielfoto
  csteelooper

  Idem hier. Vraag me alleen af of als ik nu de download zou starten, de aankoop dan wel al wordt gemarkeerd. Dat zou mooi zijn, want dan kan ik na een overstap alsnog de software installeren… Zie het nu echter nog niet zitten om al te migreren. Teveel software die niet of niet volledig compatibel is…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Jullie zitten nog op Yosemite of Mavericks? Losers…;-)

 • Profielfoto
  SvS

  Idem hier. Vraag me alleen af of als ik nu de download zou starten, de aankoop dan wel al wordt gemarkeerd. Dat zou mooi zijn, want dan kan ik na een overstap alsnog de software installeren… Zie het nu echter nog niet zitten om al te migreren. Teveel software die niet of niet volledig compatibel is…

  Jawel! No worries, eenmaal gedownload, dan is aankoop ‘gedaan’ en kun je het te allen tijde nog eens downloaden. (ook op evt. andere Mac)

  PS welk software is nog niet compatibel? Hier Yosemite in z’n geheel overgeslagen vanuit Mavericks en het bevalt goed. Maar dit geheel terzijde.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee dat kan niet als een app een minimale OS X versie vereist dat hoger is dan de versie geïnstalleerd dan kun je deze app niet op dit moment aankopen omdat de download niet start. Dus je kunt geen apps ‘kopen’ richting de toekomst.

 • Profielfoto
  SvS

  Ow uh… sorry! Ik heb dit regelmatig gedaan: even opnieuw downloaden op andere Macs, dat ik niet nadacht over beperking bij het ‘kopen richting de toekomst’.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Jullie zitten nog op Yosemite of Mavericks? Losers…;-)

  Oooh, Mootje toch, Ik bedoel Shmootje:P Ja ik zit nog op Yosemite. Ik werk met een paar adobe applicaties en met logic Pro 9 en ben niet helemaal zeker van de compatibiliteit er mee. Vandaar dat ik nog altijd met Yosemite werk.:P

 • Profielfoto
  Shmoo

  Prima toch.. Yosemite was ook een van mijn favoriete systemen van de laatste 3 jaar.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Prima toch.. Yosemite was ook een van mijn favoriete systemen van de laatste 3 jaar.

  Ik vond het uiterlijk van Yosemite eigenlijk best mooi terwijl het voor velen tegen viel. Buiten dat vind ik dat er best wel rare dingen gebeuren met mijn macbook pro sinds de installatie van dat besturingssysteem. Ik hoor dat El-Capitan veel stabieler blijkt te zijn maar niet heel compatibel met bepaalde apps. Vandaar dat het mij tegenhoud om te updaten:-)

  Ik wacht nog even bericht af van Adobe, maar als ze niet snel zijn presenteert Apple zo meteen zijn volgende OS X update:P

 • Profielfoto
  MP

  @DBCreations

  Ja ik zit nog op Yosemite. Ik werk met een paar adobe applicaties en met logic Pro 9 en ben niet helemaal zeker van de compatibiliteit er mee. Vandaar dat ik nog altijd met Yosemite werk. Ik wacht nog even bericht af van Adobe, maar als ze niet snel zijn presenteert Apple zo meteen zijn volgende OS X update:P

  Gebruik hier ook Logic en Adobe CC software, begin deze week de switch gedaan naar “El Capitan” (10.11.3) op 1 van de iMacs en alles loopt tot hiertoe perfect. Wachten op een melding van Adobe zou wel eens heel lang kunnen gaan duren…