Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 29 maart 2016

Gear: USB-C-laadhub van Anker, Apple TV audiobox van Kanex

Bezitter van een USB-C-apparaat en/of Apple TV 4? Deze accessoires van de merken Anker en Kanex zijn (nog) niet bij je lokale Apple Premium Reseller of elektronica­zaak te vinden, maar wel erg praktisch en gewoon online te bestellen.

De Anker PowerPort+ 5 USB-C maakt van een stopcontact 4x USB en 1x USB-C. Handig bij het laden van meerdere telefoons én een MacBook. De Kanex Audio Adapter brengt analoge en optische audio naar de Apple TV 4.

Anker: Bye bye losse laders

In Nederland is Anker niet erg bekend, maar het merk staat in de VS en Duitsland hoog aangeschreven. Nieuw is de PowerPort+ 5 USB-C met 4x USB en 1x USB-C. Plaats een PowerPort op een strategische plaats in huis en je creëert een oplaad-hub die iPhones en USB-C-apparaten direct kan laden. Geen losse opladers nodig. Anker levert diverse PowerPorts, de grootste heeft 10 USB-aansluitingen. De USB-poorten leveren maximaal 2.4A en de USB-C-poort 3A, dat wil zeggen dat de 12-inch MacBook in 5 uur vol is. Als je alle poorten tegelijk benut is het 60 watt model aan te raden.

Kanex: Hallo audio-uit voor Apple TV

Een van de bezwaren die we vaak over de Apple TV 4 horen, is dat de settopbox niet van een audio-uitgang is voorzien. Dit bemoeilijk het aansluiten van home cinema of andere speakers. Kanex biedt met de Audio Adapter for new Apple TV de oplossing. De adapter splitst het HDMI-signaal naar video, analoge 3,5-inch audio en S/PDIF digitale audio. De adapter heeft ondersteuning voor HDMI 1.4 tot 4K en 5.1 of 7.1 surround. Ook handig bij het aansluiten van een projector.

  • Kanex verkoopt de Digital Audio Adapter for new Apple TV via zijn eigen site voor € 59,95 en € 20,00 verzendkosten. Prijzig, maar goedkoper dan nieuwe speakers. Nederlandse retailers hebben de adapter nog niet.
Reageer op artikel:
Gear: USB-C-laadhub van Anker, Apple TV audiobox van Kanex
Sluiten