Gear: USB-C-laadhub van Anker, Apple TV audiobox van Kanex

6 reacties

Bezitter van een USB-C-apparaat en/of Apple TV 4? Deze accessoires van de merken Anker en Kanex zijn (nog) niet bij je lokale Apple Premium Reseller of elektronica­zaak te vinden, maar wel erg praktisch en gewoon online te bestellen.

De Anker PowerPort+ 5 USB-C maakt van een stopcontact 4x USB en 1x USB-C. Handig bij het laden van meerdere telefoons én een MacBook. De Kanex Audio Adapter brengt analoge en optische audio naar de Apple TV 4.

Anker: Bye bye losse laders

In Nederland is Anker niet erg bekend, maar het merk staat in de VS en Duitsland hoog aangeschreven. Nieuw is de PowerPort+ 5 USB-C met 4x USB en 1x USB-C. Plaats een PowerPort op een strategische plaats in huis en je creëert een oplaad-hub die iPhones en USB-C-apparaten direct kan laden. Geen losse opladers nodig. Anker levert diverse PowerPorts, de grootste heeft 10 USB-aansluitingen. De USB-poorten leveren maximaal 2.4A en de USB-C-poort 3A, dat wil zeggen dat de 12-inch MacBook in 5 uur vol is. Als je alle poorten tegelijk benut is het 60 watt model aan te raden.

pp5-16x9

Kanex: Hallo audio-uit voor Apple TV

Een van de bezwaren die we vaak over de Apple TV 4 horen, is dat de settopbox niet van een audio-uitgang is voorzien. Dit bemoeilijk het aansluiten van home cinema of andere speakers. Kanex biedt met de Audio Adapter for new Apple TV de oplossing. De adapter splitst het HDMI-signaal naar video, analoge 3,5-inch audio en S/PDIF digitale audio. De adapter heeft ondersteuning voor HDMI 1.4 tot 4K en 5.1 of 7.1 surround. Ook handig bij het aansluiten van een projector.

 • Kanex verkoopt de Digital Audio Adapter for new Apple TV via zijn eigen site voor € 59,95 en € 20,00 verzendkosten. Prijzig, maar goedkoper dan nieuwe speakers. Nederlandse retailers hebben de adapter nog niet.

kanex-atv4-001

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Heeft de nieuwe Apple TV dan geen optisch out?Dat kan toch niet?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Mrwhoopie, helaas … hij zit er echt niet op.

  Ik heb die Anker USB-C lader en ben er erg tevreden over. Had daarvoor een Anker lader met 5 gewone poorten en was daar ook tevreden over. Alleen denk ik niet dat een MacBook snel zal laden met die Anker.

 • Profielfoto
  ajschot

  Voor de Aple tv HDMI naar toslink HDMI kun je op Alibaba bestellen voor €18 bestaat al heel lang.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Dat is echt wel een aderlating,nu aan de andere kant als je met je HDMI eerst naar de reciver gaat en dan naar de TV heb je ook geen probleem,maar ik snap verder de keuze van Apple niet,ze hadden zelfs op de AP expres een spdif aansluiting,dus ik snap deze bezuiniging echt niet,Apple te commercieel aan het worden?

 • Profielfoto
  T-sec

  3.5mm analoog of SP-DIF audio out.
  Kan de 3.5 Jack uitgang niet terugvinden op het plaatje. Ook niet op de site.

 • Profielfoto
  MacRay

  bij Beomac.com zijn de Apple TV 4gen audio extracterers ook te vinden en al lange tijd te koop. Doet zowel analoog als optisch tegelijk uit. http://www.beomac.com/hdmi-naar-hdmi-spdif-analog-rca-l-r-audio-convert.html