Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

Franz: 8 chatdiensten in één Mac-app

Als je op OS X meerdere chatplatforms gebruikt is het wisselen tussen chat-clients en tabbladen in de browser een heel gedoe. Dat moet handiger kunnen, dacht de Oostenrijkse ontwikkelaar Stefan Malser. Zo werd de Mac-app Franz geboren.

Franz combineert 8 chatdiensten in één Mac-app, compleet met notificaties. De app heeft ondersteuning voor Slack, Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Skype, HipChat, Google Hangouts en Grape.

In principe is Franz gewoon een kleine browser die de webversie van verschillende chat-systemen gebruikt en voorziet van opmaak en notificaties. Dat is veilig en zorgt ervoor dat je rechtstreeks via de website van de oorspronkelijke dienst inlogt. Notificaties worden in het notificatiecentrum van OS X geplaatst en bij een aantal diensten is het mogelijk om meerdere accounts toe te voegen.

[via: iFun]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Franz: 8 chatdiensten in één Mac-app
Sluiten