Foxconn neemt displaymaker Sharp over

4 reacties

Foxconn heeft Sharp overgenomen voor een bedrag van omgerekend 3,1 miljard euro. De bedrijven behoren beiden tot de belangrijkste leveranciers van Apple. Foxconn assembleert onder andere de iPhone en Sharp levert LCD-panelen aan Apple.

Sharp had het financieel zwaar en waarschuwde vorig jaar voor een mogelijk faillissement. Foxconn wilde het bedrijf waarschijnlijk redden om de productie van LCD-schermen voor zijn klanten -zoals Apple- veilig te stellen.

Meerderheidsbelang voor minder

Geruchten over een overname hingen al langer in de lucht en zijn nu bevestigd. Foxconn betaalde minder dan verwacht voor het Japanse Sharp. Voor een meerderheidsbelang van 66 procent rekende het Taiwanese bedrijf omgerekend 3,1 miljard euro af, terwijl in februari nog op 5,3 miljard euro gerekend werd. Het bedrag werd verlaagd door de slechte financiële situatie waarin de Japanse displaymaker verkeert.

Ontwikkeling OLED

Sharp werkt samen met LG aan de ontwikkeling van een OLED-scherm voor de iPhone. OLED biedt veel voordelen zoals lager energieverbruik en betere zwartwaarden, maar is moeilijk op grote schaal te produceren, alleen Samsung heeft dit momenteel onder de knie. Apple zou met hulp van Sharp en LG in 2017 een OLED-scherm voor de iPhone gereed willen hebben.

Omdat Foxconn en Apple al partners zijn, kan de ontwikkeling van een OLED-scherm ongestoord doorgaan en wellicht zelfs versneld worden nu Sharp toegang heeft tot de financiële middelen en productiecapaciteit van het Taiwanese concern. (lees ook: ‘iPhone krijgt in 2017 OLED-scherm’)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  KR1275

  Weer een stukje Japanse glorie verdwenen. Jammer…

 • Profielfoto
  Joske007

  Inderdaad echt jammer, enkel te wijten aan globalisering!

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Inderdaad echt jammer, enkel te wijten aan globalisering!

  Ja schande, verschrikkelijk……….
  Zullen we met zijn allen van de brug afspringen?
  Misschien komen ze bij Foxconn wel tot inkeer, de boefjes.

 • Profielfoto
  Zakske

  Inderdaad echt jammer, enkel te wijten aan globalisering!

  Ja… en zonder die vervelende globalisering zou een MacBook Pro €5.000 kosten en een simpele iPhone €2.000. Dan kun je daar weer over gaan klagen.

  OLED is nu goedkoper dan LCD, dus ik hoop dat Apple de overstap gaat maken.