‘Israëliërs helpen FBI bij kraken iPhone’

5 reacties

De strijd tussen Apple en de FBI nam dinsdag een vreemde wending. De opsporing­dienst zei Apple’s hulp mogelijk niet meer nodig te hebben omdat een externe partij de iPhone 5c van de San Bernardino-schutter zou kunnen ontgrendelen.

Persbureau Reuters zegt meer informatie te hebben over die externe partij. Het zou gaan om het Israëlische bedrijf Cellebrite, dat ook diensten levert die door het Nederlands Forensisch Instituut gebruikt worden.

Cellebrite is gevestigd in Israël en werkt al langer met de FBI samen. Het bedrijf bestaat sinds 1999 en richt zich op de extractie van gegevens van mobiele apparaten en computers. Het bedrijf claimt methodes te hebben om gegevens van meer dan 19.000 soorten mobiele apparaten te verkrijgen.

Beveiligingsonderzoeker en iOS-expert Jonathan Zdziarski haalde in een eigen analyse aan dat de partij die de FBI helpt waarschijnlijk uit het buitenland komt. Het bericht over de alternatieve methode kwam op een voor de Amerikaanse tijdzone ongewoon tijdstip. Cellebrite is gevestigd in Israel, waar het tijdsverschil met de Verenigde Staten zes uur is.

5c-logicboard
Logic board van de iPhone 5c (geheugenchip in het rood, onder).

Hardware-hack

Volgens Zdziarski is de methode die gebruikt wordt waarschijnlijk een eenvoudige hardware-hack waarbij de inhoud van het flashgeheugen van de iPhone naar een nieuwe chip geprobeerd wordt. Dit stelt de FBI in staat om verschillende code’s te proberen. Wanneer dit mislukt en de iPhone zichzelf na tien foute code’s wist, wordt de gekopieerde inhoud weer teruggezet.

De rechter gaf de FBI twee weken uitstel om de methode om de iPhone te kraken te testen. Op 5 april zien Apple en de FBI elkaar opnieuw in de rechtszaal, tenzij het lukt om zonder Apple’s hulp de iPhone te ontgrendelen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  sciletto

  Mmmm dan heeft snowden toch gelijk gehad. Die had het namelijk ook over een hardware hack wat de FBI zou doen.

 • Profielfoto
  Lucas V

  3 woorden… Lukt hun niet!

  Omdat Apple veel te goed is in coderen

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Heeft iemand nog een sniper rifle liggen?

  Die mensen verdienen namelijk nen bal door hunne kop…

  Hoe is het mogelijk dat je eveneens je privacy zo op het spel gaat zetten… Om god weet wat te vinden? Een “testament” ?

  Pfff, menskes toch…

 • Profielfoto
  Zakske

  3 woorden… Lukt hun niet!

  Lukt ze met dat model iPhone en versie van iOS zo goed als zeker, in China is het een veelgebruikte methode om de opslagruimte van je iPhone uit te breiden.

  Omdat Apple veel te goed is in coderen

  Sure…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  3 woorden… Lukt hun niet!

  Lukt ze met dat model iPhone en versie van iOS zo goed als zeker, in China is het een veelgebruikte methode om de opslagruimte van je iPhone uit te breiden.

  Omdat Apple veel te goed is in coderen

  Sure…

  Ze zullen alvast beter zijn dan jij en ik Zakske:P