Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 maart 2016

Even de keynote voorbereiden… ☎️

Zondagochtend, 20 maart 2016 om 06:00 uur in een sportschool op de Apple Campus in Cupertino…
T: Wie kan dat nu weer zijn? Het is zondagochtend zes uur.

T: Oh hoi Phil! Goodmorning! Ik was net m’n ochtend-workout aan het doen met mijn favoriete artiest, ehm ik bedoel: een leuke playlist op Apple Music. Hoe gaat het met je?

P: Hey Tim, ik zag je interview in Time Magazine. Geweldig, de FBI helpen? MY ASS. Maar waarom waren de foto’s allemaal zwart/wit?

T: Goed he! Ik weet het, de fotograaf was vergeten HDR op zijn iPhone aan te zetten dus het zag er niet uit. Toen hebben we ze maar zwart/wit gemaakt.
P: Nouja, ik bel je even om volgende week voor te bereiden. Je bent het toch niet vergeten?

T: Natuurlijk niet. Ik was vandaag om 5 uur wakker en heb al een betoog geschreven. We beginnen met de all writs act, dan de technische fouten van de FBI en tot slot zal ik het nog even hebben over dat het ontgrendelen van die iPhone de grondrechten in gevaar brengt.

P: Uhm, Tim, ik heb het niet over de FBI-hoorzitting dinsdag, maar over de Keynote maandag!

T: Oh, natuurlijk! Goed gedaan met de uitnodiging. Dat Let us loop you in is lekker cryptisch. Ik zag op internet dat mensen dachten dat het iets met onze nieuwe campus te maken had en ook iets over Apple Watch-bandjes. Wat zullen ze verbaasd zijn als we met die gouden Remote Loop voor de Apple TV Remote op de proppen komen! Ik wilde beginnen met iOS 9.3 en dan…
P: Sorry dat ik je onderbreek. We hebben echt een probleem met de iPhone SE! Bij marketing weten we écht niet hoe we ‘m moeten gaan verkopen. Ik bedoel, een ontwerp uit 2012 met wat nieuwe hardware? Ik zag op YouTube al een parodie met: “The only thing that’s changed is de processor.”

T: Heb je mijn memo niet gekregen? We gooien het op veiligheid. Touch ID, de Secure Enclave, zelfs de FBI kan het niet kraken. En we schroeven de veiligheid van iCloud ook op. Onkraakbaar! Geweldig! Revolutionair! En dan tonen we de nieuwe 9,7-inch iPad Pro. Helemaal Pro en maar 599 euro. Een geweldig product waar onze klanten van zullen houden.

P: Oke, als jij het zegt, dan hoef ik alleen maar de keynote uit 2012 een beetje aan te passen….
T: En daarna kunnen we naar de Apple Watch. Jony had nog wat bandjes in de la gevonden die we kunnen presenteren.

P: Geen Apple Watch 2?

T: Nee, Jony gaat helemaal op in de nieuwe Apple Campus. Hij wordt dolgelukkig van al die glazen panelen. Dus dat komt later.
P: En de Mac? Onthullen we nieuwe MacBooks en iMacs met USB-C?

T: Oh, die 5k 27-inch fotolijst op m’n bureau doet het nog prima. Maar doe maar! Een beetje meer CPU, een beetje meer GPU, maar heel veel meer is niet nodig. Het spannendste op OS X deze week was Warcraft 3, een spel uit 2002. Nee, iOS is de toekomst. Nintendo brengt volgende week Miitomo voor de iPhone en iPad uit. Phil, die Mac-hobby van je…

P: Als jij het zegt. En wat doen we aan het eind. Is er een One More Thing?

T: Heb ik al geregeld. Dr. Dre komt zijn hit ‘Fuck The Police’ zingen. Ik ga verder sporten. Tot maandag!

https://www.youtube.com/watch?v=9jOqOlETcRU

Reageer op artikel:
Even de keynote voorbereiden… ☎️
Sluiten