Deadmau5 verruilt Tidal voor Apple Music

12 reacties

De Canadese producer Joel Thomas Zimmerman, beter bekend onder de artiesten­naam Deadmau5 krijgt een programma op Apple’s radiozenders Beats 1. Hij verruilt daarmee zijn betrokkenheid bij streaming­dienst Tidal voor Apple Music.

Deadmau5 zal iedere vrijdagavond 23:00 uur Nederlandse tijd op Beats 1 te horen zijn met het programma Mau5trap Presents. Naast de producer zelf zal ook talent dat bij zijn gelijknamige label zit te horen zijn.

Opmerkelijke overstap

Zimmerman was een van de ‘founding partners’ van streamingdienst Tidal, die eigendom van rapper Jay-Z is en claimt “van en voor artiesten” te zijn. De producer zag Tidal in 2015 als een kans om af te rekenen met de macht van de grote platenlabels, maar haalde onlangs naar Tidal-partner Kanye West uit omdat hij een illegale versie van een synthesizer-plugin gedownload had.

Het is niet de eerste keer dat Deadmau5 met Apple samenwerkt. Hij was in 2014 openingsact van het iTunes Festival (tegenwoordig Apple Music Festival) en maakte een kleine videoserie genaamd genaamd Coffee Run, waarin andere artiesten geïnterviewd werden. In een markt waar het steeds vaker om exclusieve shows gaat, is Deadmau5 als grotere naam uit de EDM-wereld een belangrijke toevoeging aan de line-up van Beats 1.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  maar haalde onlangs naar Jay-Z uit omdat hij een illegale versie van een synthesizer-plugin gedownload had.

  Niet naar Jay Z maar naar Kanye..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  All dat rappers.

 • Profielfoto
  Usain
 • Profielfoto
  Bizon

  Zo heb je een deal met microsoft en zo heb je een deal met apple.

 • Profielfoto
  wensink

  Yes eindelijk een echte artiest

 • Profielfoto
  DaveFlash

  he gelukkig! eindelijk weer een blank geluid op #beats1. Het leek er even op of Apple met Apple Music en Beats One ver-neger-de. (lees: een neger werd). Ja, sorry voor het taal gebruik. maar met de overname van Beats/DrDre&co had ik eigenlijk vrij snel het gevoel, zeker ook gezien de keuze van aangestelde radio DJ’s (Zane Lowe, Julie Adenuga en Ebro Darden (alle drie van de donkere huids- uhm persuasie) dat Apple af wou van zijn imago dat Apple producten alleen maar door blanke homosuele-mannen danwel goedgeklede designers/fashionista’s gekocht zou worden. Wat ook eigenlijk gebeurd is want nu zie je opeens iedereen met een Apple product voor de dag komen. bijvoorbeeld de bedrijfsleider van mijn plaatselijke apotheek. Iedereen bij die apotheek werkt in een soort dos-achtige apothekers omgeving dat nog op Windows7 en normale computers draait. maar nee hoor, meneer heeft zelf in zijn kantoor op het bureau een focking 27″ imac staan! dus tsja met de overname van beats&co wou Apple in mijn ogen even laten zien dat iedereen aan de Apple-spul moet…. Oh en deadmou5? Een top artiest! heb alles van hem!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is dit cool?
  (y)(n)

 • Profielfoto
  Needler

  Dit is zeker cool. Deadmau5 is niet mijn kopje thee. Maar het is een populaire DeeJee.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik dacht dat Nederlanders coole DJs waren?

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Waarschijnlijk dacht je dat coole dj’s Nederlanders waren.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja wel misschien ja.

 • Profielfoto
  gipsman

  Niets is heilig. Oh my God!