Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 maart 2016

Bug: iPhone vol door WhatsApp [update – opgelost in 2.12.15]

Update: WhatsApp heeft vrijdagavond versie 2.12.15 vrijgegeven. Deze update bevat een oplossing voor de eerder gemelde bug die opslagruimte vreet.

Originele artikel: In een recente update van WhatsApp is een foutje geslopen. Versie 2.12.14 van de populaire chat-app zorgt bij een groeiend aantal gebruikers voor een volle iPhone en de melding dat er onvoldoende geheugen is om nieuwe berichten te ontvangen.

Diverse lezers melden ons dat WhatsApp op hun 16GB iPhone met iOS 9.2.1 meer dan 5GB ruimte gebruikt. De problemen doen zich niet voor bij de betaversie van iOS 9.3. Apple en WhatsApp zijn op de hoogte.

Herinstalleren helpt

Op Twitter melden diverse gebruikers dat het verwijderen en herinstalleren van WhatsApp het probleem (tijdelijk) oplost. Het is verstandig om eerst een back-up van je berichten en media te maken. Doe dit als volgt:

  • Ga in WhatsApp naar Instellingen > Chats > Reservekopie.
  • Schakel Inclusief video’s in.
  • Tik op: Maak nu reservekopie.

Symptomen en oorzaak

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van het buitensporige opslaggebruik is. Op Twitter wordt gespeculeerd over een bug die van ieder gesprek een kopie maakt, maar dit is niet bevestigd. Naast een volle iPhone horen we ook veel klachten over het traag laden van de app en blijven hangen bij het optimaliseren van WhatsApp.

Apple Support heeft aan OMT-lezer Marco het volgende gemeld:

 We krijgen momenteel veel vragen over dit probleem en hebben WhatsApp als boosdoener geïdentificeerd. De app gebruikt opslagruimte die eigenlijk niet mag worden gebruikt. Dit is de reden dat het buitensporige gebruik van geheugen niet wordt weergeven in het scherm met Opslag en iCloud-gebruik.

Reageer op artikel:
Bug: iPhone vol door WhatsApp [update – opgelost in 2.12.15]
Sluiten