Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 maart 2016

Eindelijk: audioboeken uit de iTunes Store opnieuw te downloaden

Apps, muziek, films en boeken. Het is vrijwel altijd mogelijk geweest om via Apple aangeschafte media opnieuw via iCloud te downloaden. Audioboeken waren een vreemde uitzondering. Eenmaal gekocht, niet meer opnieuw te downloaden.

Apple heeft de optie om via iBooks of iTunes gekochte audioboeken opnieuw te downloaden aangezet. Voorheen was de enige manier om een gekocht audioboek te herstellen via een backup op de Mac of PC.

Waarom audioboeken zo lang een uitzondering waren is niet duidelijk, maar mogelijk had het met rechten te maken. Een audioboek herdownloaden kan op iOS via het tabblad ‘Aankopen’ van de iBooks-app. In OS X werken audioboeken vanuit iTunes en is er geen overzicht met aankopen, je zoekt naar de titel van het gekochte audioboek om het opnieuw te downloaden.

OS X – Omslachtig: eerst zoeken, dan opnieuw downloaden.

iBooks-vernieuwingen in iOS 9.3 en OS X 10.11.4

In iOS 9.3 voert Apple nog een aantal vernieuwingen aan iBooks toe. Zo synchroniseren PDF-bestanden die in de app zijn opgeslagen voortaan ook via iCloud tussen Mac en iOS-apparaten. Ook worden aankopen overzichtelijker gesorteerd en kunnen gezinsleden via iCloud Family Sharing elkaars audioboeken downloaden.
(Via: MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk: audioboeken uit de iTunes Store opnieuw te downloaden
Sluiten