Eindelijk: audioboeken uit de iTunes Store opnieuw te downloaden

3 reacties

Apps, muziek, films en boeken. Het is vrijwel altijd mogelijk geweest om via Apple aangeschafte media opnieuw via iCloud te downloaden. Audioboeken waren een vreemde uitzondering. Eenmaal gekocht, niet meer opnieuw te downloaden.

Apple heeft de optie om via iBooks of iTunes gekochte audioboeken opnieuw te downloaden aangezet. Voorheen was de enige manier om een gekocht audioboek te herstellen via een backup op de Mac of PC.

Waarom audioboeken zo lang een uitzondering waren is niet duidelijk, maar mogelijk had het met rechten te maken. Een audioboek herdownloaden kan op iOS via het tabblad ‘Aankopen’ van de iBooks-app. In OS X werken audioboeken vanuit iTunes en is er geen overzicht met aankopen, je zoekt naar de titel van het gekochte audioboek om het opnieuw te downloaden.

Omslachtig: eerst zoeken, dan opnieuw downloaden.
OS X – Omslachtig: eerst zoeken, dan opnieuw downloaden.

iBooks-vernieuwingen in iOS 9.3 en OS X 10.11.4

In iOS 9.3 voert Apple nog een aantal vernieuwingen aan iBooks toe. Zo synchroniseren PDF-bestanden die in de app zijn opgeslagen voortaan ook via iCloud tussen Mac en iOS-apparaten. Ook worden aankopen overzichtelijker gesorteerd en kunnen gezinsleden via iCloud Family Sharing elkaars audioboeken downloaden.
(Via: MacRumors)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Dashter

  En eindelijk ook iCloud-synchronisatie van geïmporteerde boeken in iBooks zoals geïmporteerde liedjes in iTunes Match e.d.

  Het blijft mij echter een raadsel waarom ik nog altijd geen eigen bookcovers kan aanpassen zoals album art toevoegen in iTunes wel kan. Zelfs een groot deel van de boeken die je via iBooks koopt heeft geen cover, en je kan ze ook niet zelf toevoegen…

 • Profielfoto
  iMachia

  @Dashter
  iBooks is een ramp. Waar je met iTunes nog kan zoeken, manoeuvreren en aanpassen kan binnen iBooks niets. Om maar niet te spreken over diverse bugs, waaronder het ‘vergeten’ van de bladwijzer, zodat het boek elke keer weer begint bij blz. 1.
  Ik ben daarom (op mijn iPad) overgegaan op Marvin, een app die (bijna) alle gebreken van iBooks ondervangt.

 • Profielfoto
  Unlock32

  Ik zie het zo, iBooks heeft ( op af en toe een bug na) alleen maar gebreken omdat jij dingen mist. Volgens mij zijn iBooks en iTunes precies zoals Apple het bedoeld heeft….je koopt je muziek/boekent, betaald en je kan je boek lezen in iBooks en je muziek luisteren in iTunes. Alle info is aanwezig en gaan met die banaan. Het is dus prima voor mensen die hun boeken/muziek kopen, maar als mensen “eigen” muziek/boeken willen plaatsen komen dan ze gewoon mogelijkheden tekort. Daarom heb ik dus ook gekozen voor een alternatief. De iBooks is dus eigenlijk geen ramp maar een programma met een grote tekortkoming voor veel mensen die niet alles willen betalen .