Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple’s software-chef: “Alle apps afsluiten via multitasking is nonsens”

Het is een mythe die maar moeilijk de wereld uit te helpen is: het afsluiten van alle openstaande apps via de multitasking-interface zou een iPhone sneller maken. We kennen allemaal wel iemand die bij hoog en laag beweert dat het echt helpt.

Onzin, natuurlijk, maar hoe leg je dat de sceptici uit? Misschien moeten ze het eens van een Senior Vice President van Apple horen. Craig Federighi, de man die verantwoordelijk is voor iOS en OS X, legt het uit.

Federighi antwoordde op een e-mail van een nieuwsgierige Apple-gebruiker die Tim Cook vroeg of het afsluiten van apps goed is voor de snelheid en accuduur.

Klik/tap voor groter.

Waarom helpt het afsluiten van apps niet?

Het afsluiten van alle apps gaat niet gemakkelijk omdat je vaak tientallen apps naar boven moet vegen in het multitask-scherm. Apple heeft met opzet geen knop gemaakt die alle apps sluit, het is niet nodig. Apps lijken op de achtergrond te blijven draaien, maar dat is technisch niet het geval. iOS bevriest apps die gesloten worden automatisch na 10 minuten. Dit is de reden waarom het effect op de accuduur en snelheid van een iPhone verwaarloosbaar is.

Apps die wel invloed op de levensduur van de batterij hebben, zijn apps die activiteit op de achtergrond uit mogen blijven voeren. Denk aan het afspelen van muziek of het constant volgen van je GPS-locatie. iOS 9 geeft je via een speciaal menu gemakkelijk inzicht in het accugebruik van apps.

Via: 9to5Mac

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s software-chef: “Alle apps afsluiten via multitasking is nonsens”
Sluiten