Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple’s printshop staakt ondersteuning iPhoto en Aperture

Met de release van OS X 10.10.3 vorig jaar werden iPhoto en Aperture uitgefaseerd en vervangen door de nieuwe foto’s-app. Hoewel de twee oude apps nog werken, gaat Apple de mogelijkheid om vanuit iPhoto en Aperture fotoboeken en drukwerk te bestellen, staken.

Het is vanaf 31 maart alleen nog vanuit de nieuwe foto’s-app mogelijk om fotoboeken, kalenders, kaarten en ander drukwerk te bestellen.

Apple’s printshop is niet heel goedkoop, maar is wel de makkelijkste manier om drukwerk direct vanuit OS X te bestellen. De resultaten zijn over het algemeen van prima kwaliteit.

Hoewel iPhoto en Aperture officieel end of life zijn, worden de apps nog door veel Mac-bezitters gebruikt. De nieuwe Foto’s-app voor OS X heeft nog niet alle mogelijkheden van iPhoto en zal nooit een vervanger voor Aperture worden. Om met een vrolijke noot te eindigen: naar verluidt krijgt de foto’s-app in OS X 10.12 een groot aantal iPhoto-functies terug. (Via: MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s printshop staakt ondersteuning iPhoto en Aperture
Sluiten