Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 maart 2016

Apple werkt aan eigen TV-serie over apps

Naast software en hardware, gaat Apple ook entertainment produceren. De iPhone-maker werkt aan een eigen televisieserie over de app-economie. Dat heeft topman Eddy Cue tegenover The New York Times bevestigd. Rapper Will.I.Am is bij de productie betrokken.

Het idee voor de serie kwam van Ben Silverman, hij produceerde eerder shows als The Office, Ugli Betty en Marco Polo. Ook Howard T. Owens, oud-directeur van National Geographic, is bij de productie betrokken.

Verdere details zijn nog schaars. Cue wilde alleen kwijt dat de serie over de app-economie gaat. “Een van de altijd geweldige dingen van de App Store is dat geweldige ideeën worden omgezet in apps”, zegt de topman. “We vonden het daarom perfect bij Apple passen.” Over de titel of het plot is nog niets bekend. Distributie via Apple Music of Apple TV ligt voor de hand.

(Niet direct gerelateerd: grappige dramatiek in de laatste Apple TV-commercial)
https://www.youtube.com/watch?v=-F6tUN2j0Iw

Nog een serie in productie?

Naast de serie over apps, zou Apple ook werken aan een show over Dr. Dre. In dit donker drama met veel geweld en seks zou het leven van de rapper centraal staan. De serie bestaat naar verluidt uit zes afleveringen van een half uur en een wordt omschreven als semi-autobiografisch. Dit is vooralsnog een gerucht. Apple heeft het bestaan van de serie over Dre nog niet bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple werkt aan eigen TV-serie over apps
Sluiten