Apple Watch: nieuwe bandjes, lagere prijs

7 reacties

Is het een teken dat de verkopen tegenvallen of juist een hint naar de aankomende Apple Watch 2? Apple heeft tijdens zijn ‘Let us loop you in’ event de prijzen van de Apple Watch aanzienlijk verlaagd en een nieuwe collectie bandjes uitgebracht.

De 38mm Apple Watch Sport is nu verkrijgbaar vanaf € 369 in plaats van € 419, het grotere model krijgt een prijsverlaging van € 469 naar € 419. De sportbandjes zijn vernieuwd en er is een nieuw lijn nylon bandjes.

Wijzigingen in line-up

Alleen de Apple Watch Sport is 50 euro in prijs verlaagd. De prijzen van roestvrijstalen Apple Watch en Apple Watch Edition zijn gelijk gebleven. De roestvrijstalen Apple Watch wordt niet langer standaard met een sportbandje geleverd, de nieuwe nylon bandjes komen nu bij het goedkoopste model.

Nieuwe collectie bandjes

De voorjaarscollectie bandjes begint met nieuwe sportbandjes, deze zijn nu in totaal 22 kleuren verkrijgbaar. Nieuw toegevoegd zijn de kleuren geel en koningsblauw. De sportbandjes zijn onveranderd voor € 59 verkrijgbaar.
newsport-maart-2016
Geheel nieuw zijn de bandjes van geweven nylon. Deze zijn in 7 kleuren beschikbaar: goud/rood, goud/koningsblauw, koningsblauw, roze, parelgrijs, azuurblauw en zwart. Een nylon bandje kost net als een sportbandje € 59.
watch-nylon-091
Tot slot zijn er ook een aantal premium bandjes uitgebreid. De Milanese Loop (€ 169) is er nu naast zilver ook in het zwart, de klassieke gesp (niet afgebeeld – € 169) is er nu ook in de kleuren rood en marineblauw, de moderne gesp (€ 269) krijgt oker en ijsblauw als nieuwe kleuren.
newgesp-loop-maart-2016

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  no_poo

  Ze verkopen ongetwijfeld meer door de prijs te verlagen en het ding is ook al weer een jaar oud natuurlijk.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Een goede stap in de goede richting. Maar de Apple Watch blijft een duur en veel te traag onding om er meer mee te doen dan notificaties te ontvangen.
  Welke App je ook start, je wacht in ieder geval altijd zo lang dat het scherm weer uit is. Of nog langer.
  Siri verlaat je de helft van de tijd gewoon niet.
  Beide keren pak je maar weer geïrriteerd je iPhone.

 • Profielfoto
  knekkie

  De prijsverlaging van €50,- maakt de Apple Watch niet sneller of functioneler helaas.

  De Apple Watch zou Geheel onafhankelijk van je smartphone moeten kunnen werken als je dat wil. Liefst ook compatibel moeten zijn met niet iOS apparaten.

  Tijdens het sporten in zn algemeen wil je op realtime hartslag meting gebaseerde coaching en achteraf wil je kunnen zien wat je resultaten zijn. Hoe lang je moet herstellen.

  Bij hardlopen verwacht je zonder je iphone op zak op pad te kunnen gaan. Achteraf wil je kunnen zien welke route je hebt gelopen. Waar je bent versnelt en waar je bent ingekakt. Wat de hoogte verschillen waren. Hoeveel trappen je gelopen hebt. Meldingen dat je te lang bent blootgesteld aan UV licht. Enz.

  Wanneer je niet sport verwacht je bij notificaties dat je naast een reactiemogelijkheid via spraak en voor ingestelde antwoorden kunt antwoorden met een onscreen keyboard. En zo zijn er veel meer dingen die de Apple Watch nu nog mist waardoor je uiteindelijk naar je iphone grijpt.

  Dit zijn trouwens allemaal features die bij de Microsoft Band 2 standaard zijn ingebouwd en ook goed werken. Toegegeven… Hij is minder mooi. Maar voor de helft van de prijs geen ramp als je ziet wat je er voor terug krijgt lijkt mij.

 • Profielfoto
  ajschot

  Prijs maakt het iets aantrekkelijker maar voor de functies nog steeds te duur….

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Tsja… Als je nou fanatiek sport, dan zie ik er nog wel wat in, en is die prijs nog te verantwoorden. Zeker met de verlaging is het dan beter te doen…

  Maar ik vind 50 pakjes shag toch nog steeds duur…

 • Profielfoto
  Robinnap

  Raar dat de 38mm €369 kost terwijl de in America $300 kost. Hij zou met de huidige wisselkoers dan toch €266 moeten kosten?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Er komt nog btw bij… Maar dan kom ik nog niet op die prijs, maar op €325… Zal wel die malle thuiskopieheffing zijn ofzo.

  Het blijft de prijs van ruim twee masnden shag…